Supažindins su nežinoma litvakų muzika

Gegužės 22 d. 18 val. Tolerancijos centre Vilniuje skambės litvakų kompozitorių kūriniai. Europos humanitarinis universitetas kartu su Valstybiniu Vilniaus Gaono žydų muziejumi kviečia pasiklausyti Alexanderio Kreino, Alexanderio Wepriko, Josepho Achrono, Grigorio Gamburgo, Vsevolodo Zaderatsky muzikos, atliekamos iškilių užsienio menininkų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 18, 2014, 6:08 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:26 PM

Koncerte altu ir smuiku grieš Karen Bentley Pollick, fortepijonu skambins Jascha Nemtsovas.

K.Bentley Pollick yra Vokietijos filharmonijos Jaunimo kamerinio orkestro ir Niujorko styginių orkestro koncertmeisterė. Ji taip pat koncertuoja su ansamblio „Bang On a Can“ įkūrėja pianiste Lisa Moore, su Rusijos pianistu Ivanu Sokolovu, bendradarbiausia su garso įrašų kompanijomis „Sony“, CRI ir kitomis. Atlikėja aktyviai populiarina Jungtinėse Valstijose šiuolaikinę Baltijos šalių kompozitorių muziką.

J. Nemtsovas – Rusijoje gimęs pianistas ir muzikologas, daug koncertuojantis įvairiose šalyse solo ir su kameriniais ansambliais. Tarp jo scenos partnerių – violončelininkas Davidas Geringas, „Vogler“ kvartetas, Chen Halevi ir kiti žinomi menininkai.

2007-aisiais J.Nemtsovo ir smuikininko Koljos Blacherio išleistas D. Šostakovičiaus bei M. Weinbergo sonatų albumas pelnė Vokietijos įrašų kritikos premiją. J.Nemtsovas savo kūryboje ir mokslinėje veikloje didžiausią dėmesį skiria XX a. pirmosios pusės žydų kompozitorių palikimui. Pernai menininkas tapo Weimaro F. Liszto aukštosios muzikos mokyklos profesoriumi.

Koncertas rengiamas bendradarbiaujant su Vilniaus universitetu, Vokietijos ambasada Vilniuje ir Vokietijos akademinių mainų programa (DAAD).

Į koncertą registruotis adresu: gedmine.bubnyte@ehu.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.