Maestro D.Geringas į sceną pakvies draugus

Birželio 1 d. „Piano.lt’’ koncertų salėje Vilniuje pasirodys violončelės virtuozas, pedagogas, dirigentas  Davidas Geringas, kuris pirmąją vasaros dieną džiugins klausytojus su savo draugais muzikantais – pianistais Petru Geniušu, Justu Dvarionu, Birute Vainiūnaite ir perkusininku Vladimiru Tarasovu.

Šiuo metu Vokietijoje gyvenantis violončelininkas D.Geringas dažnai koncertuoja gimtojoje Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiuo metu Vokietijoje gyvenantis violončelininkas D.Geringas dažnai koncertuoja gimtojoje Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 3:03 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:38 PM

D.Geringas aktyviai dalyvauja Lietuvos muzikiniame gyvenime – nuo 1992-ųjų kasmet su nauja programa koncertuoja mūsų šalyje. Kiekvienas koncertas, kuriame galima išgirsti šį pasaulinę šlovę pelniusį atlikėją, yra šventė visiems – ir kolegoms muzikantams, ir klausytojams.

„Vos jam palietus stryku stygas, ore jau pradeda bręsti susižavėjimo šūksnis „bravo“, – taip apie D.Geringą kalba muzikos kritikai.

Mylimiausias Mstislavo Rostropovičiaus mokinys, Piotro Čaikovskio konkurso aukso medalio laimėtojas nepamiršta savo gimtųjų šaknų ir džiugina Lietuvos publiką kvapą gniaužiančiomis interpretacijomis.

Itin platus atlikėjo repertuaras aprėpia muziką nuo ankstyvojo baroko iki šiuolaikinės. Savo kūrinius jam dedikavo ne vienas kompozitorius. D.Geringas inicijavo keleto naujų lietuviškų kūrinių atsiradimą. Už lietuviškos muzikos populiarinimą profesorius apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino IV laipsnio ordinu, pagerbtas Lietuvos nacionaline premija.

Šįkart „Piano.lt’’ koncertų salėje skambės Richardo Strausso, Stasio Vainiūno, Balio Dvariono, Kazimiero Viktoro Banaičio kūriniai, o vakaro pabaigoje klausytojų lauks staigmena – D.Geringo (violončelė) ir V.Tarasovo (perkusija) muzikinis koliažas intriguojančiu pavadinimu „play BACH plus...’’!

Koncertas D.Geringas ir draugai birželio 1 d. „Piano.lt’’ salėje (Trakų g. 9/1, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.