„Nida jazz maratonas“ kvies improvizuoti prie Nidos švyturio

Šiais metais jau keturioliktą kartą Nidoje liepos 31–rugpjūčio 2 dienomis skambėsiantis festivalis „Nida jazz maratonas 2014“ džiazo mėgėjus pasitiks improvizacijomis nuo švyturio. Išskirtinėje kurorto vietoje atlikėjai dovanos tris vakarus muzikos siautulio.

Flamenko muzikos gitaristas R.Cortesas koncertuos Nidoje.
Flamenko muzikos gitaristas R.Cortesas koncertuos Nidoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-08 18:10, atnaujinta 2018-02-12 03:27

Scenoje su jaunais muzikantais pasirodys patyrę improvizacijų meistrai, jau dalyvavę festivalyje.  Koncertus, kurie ir šiemet išsiskirs spalvingais pasažais, pratęs vidurnakčio „jam session“ kurorto prieplaukoje įsikūrusioje vyninėje.

„Nida jazz maratono“ vizitine kortele jau seniai tapo improvizacija išskirtinėje aplinkoje, tad kūrybingų pokyčių nevengiame ir šiemet. Šią vasarą visus kviečiame į unikalią Nidos vietą, vieną aukščiausių kalvų, iš kurios kas naktį kelią laivams Baltijos jūroje rodo švyturys. Esame pasirengę čia sukurti tikrą džiazo mėgėjų šventę, kurios įspūdį dar labiau sustiprins ryšys su gamta“, – sako festivalio „Nida jazz maratonas 2014“ prodiuseris Leonidas Šinkarenka.

Į festivalį pakviesti šeši kolektyvai iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Ispanijos ir JAV. Renginį pradės jame debiutuojantis Lietuvos ir Estijos projektas „CinAmono 5“, kurį šių metų Birštono džiazo festivalyje subūrė jauna talentinga vokalistė Laura Budreckytė. Ji į komandą pasikvietė klaipėdietį gitaristą Eugenijų Jonavičių, kontrabosininką Vytį Nivinską, akordeonininką Kasparą Uljasą iš Estijos bei būgnininką Vytį Vainilaitį.

Vakaro staigmena taps naujai susibūręs kolektyvas „Shinkarenko Jazz 4N“, neįsivaizduojamas be šio festivalio sielos, pripažinto boso gitaros improvizacijų meistro L.Šinkarenkos.

Rugpjūčio 1 dieną koncertuos ir pasaulio muzikos temą atskleis žinomas Krymo totorių folkroko ir džiazo atlikėjas gitaristas Enveras Izmailovas. Originalia grojimo elektrine gitara technika pasižymintis atlikėjas savo pasirodymuose jungia džiazo, Krymo totorių, turkų, uzbekų, Balkanų tautų ir klasikinės muzikos motyvus, naudodamas netipišką ritmiką.

Penktadienio pasirodymą pratęs festivalyje prieš trejus metus jau grojusio būgnininko iš JAV Bruce'o Coxo Core-Teto džiazo kvartetas. Universaliu atlikėju įvardijamas muzikantas pripažįstamas meistru ne tik kai groja džiazą, bet ir fanko, regio ir Lotynų Amerikos stilių muziką. Jis yra muzikavęs su tokiais žinomais atlikėjais kaip Dee Dee Bridgewateris, Ravi Coltrane'as.

Šeštadienio vakarą festivalis pasiūlys ispanišką pasaulio muzikos versiją – scenoje pasirodys kolektyvas „Rafael Cortes & new discovery“. Dėl techniško grojimo itin vertinamas flamenko muzikos gitaristas R.Cortes yra vienas iš nedaugelio kompozitorių, kurie jungia tradiciją su dabartimi ir išlaiko ispaniško muzikos stiliaus grynumą.

Vakarą baigs atlikėjai iš Latvijos „Deniss Paskevich Funk Therapy“. Saksofonininko D.Paškevičiaus suburtą kolektyvą sudaro penki patyrę atlikėjai. Jie publikai pristatys savo kompozicijas, kuriose sieja džiazą, fanką ir kitus žanrus.

Festivalio „Nida jazz maratonas 2014“ programa

LIEPOS 31 D., KETVIRTADIENIS

20 val. prie švyturio: „Shinkarenko Jazz 4n“ ( Lietuva), „CinAmono 5“ (Lietuva, Estija)

24 val. prieplaukos vyninė: Jam session

RUGPJŪČIO 1 D., PENKTADIENIS

20 val. prie švyturio: Enveras Ismailovas (Ukraina), „Bruce Cox Core-Tet“ (JAV)

24 prieplaukos vyninė: Jam session

RUGPJŪČIO 2 D., ŠEŠTADIENIS

20 val. prie švyturio: „Rafael Cortes & new discovery“ (Ispanija), „Deniss Paskevich Funk Therapy“ (Latvija)

24 val. prieplaukos vyninė: Jam session

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.