„Visagino country“ festivalyje – žinomi veidai ir pramogos

Šiemet jau 21-ąjį kartą rugpjūčio 15–17d. vyksiantis tarptautinis muzikos festivalis „Visagino country“ tęsia savo tradicijas, kartu tapdamas vis turtingesnis ir įvairesnis. Žiūrovus jis ketina nustebinti ne tik spalvinga koncertine programa, bet ir papildomų renginių įvairove.

Kantri muzikos gerbėjai jau 21 kartą rinksis į Visaginą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kantri muzikos gerbėjai jau 21 kartą rinksis į Visaginą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:05 PM

Per 20 metų muzikantai beveik iš visos Europos, JAV, Kanados, Naujosios Zelandijos, Australijos aplankė šį vieną didžiausių tokios muzikos festivalių Rytų Europoje. Jame žibėjo ir pasaulinio garso, ir mažiau žinomos kantri muzikos žvaigždės. Svarbiausia, kad festivalis gyvuoja, kad laisva prerijų dvasia apninka Visaginą  ir rugpjūčio mėnesį dvi dienas ir naktis Visaginas tampa kantri muzikos sostine, lietuviškuoju Vudstoku.

Šiais metais festivalio rengėjų laukia didžiulis iššūkis, mat pasikeitė festivalio vieta. 20 metų festivalis vyko miesto stadione ir tiek rengėjams, tiek nuolatiniams žiūrovams viskas buvo aišku, net kur koks prekybininkas su patikusiu maistu ar suvenyrais stovi. Dėl stadiono rekonstrukcijos šiais metais festivalis vyks Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro stadione.

Stadionas yra apsuptas miško, todėl jau pati gamta įkvėps visus nusiteikti lyriškai ir priartins prie kaimiškos aplinkos, kuri labai tinka festivalio propaguojamam kantri stiliui. Taigi žiūrovams šiemet nereikia įmantrių batų, apdarų. Būtina prisiminti kantri aprangos kodą, pasiimti sulankstomą kėdutę, jei pavargtų šokti kojos, o gal tiesiog patiesalą, ant kurio galima būtų atsisėsti ir ramiai įsitaisius prie pušies kamieno grožėtis ir kvėpuoti festivalio dvasia, klausytis muzikos.

Visiškai greta pagrindinės aikštelės įsikurs ir palapinių miestelis, kuriame galės įsikurti visi atvykusieji. Jiems bus suteikta galimybė netoli palapinės pasistatyti savo automobilį. Palapinių miestelio šeimininkai, kaip ir kasmet, jo gyventojams ruošia atrakcijas, siurprizus ir sako, kad dieną, kai didžiojoje scenoje nieko nevyks, gyvenimas palapinių miestelyje tikrai bus įdomus.

Be pagrindinių didžiųjų koncertų, žiūrovų tradiciškai laukia daug kitų su festivaliu susijusių renginių: vaikų ir jaunimo dienos projektas „Kantri viltys“, kantri giesmės Šv.Apaštalo Pauliaus bažnyčioje. Čia sekmadienio rytą giesmes giedos Rinkevičių šeima – Aušrinė, Gintarė, Vaidilutė ir Leonardas. Organizatoriai tikisi, kad prie jų prisidės ir geras festivalio draugas Lonstaras iš Lenkijos.

Praėjusiais metais prasidėjęs ir visiems labai patikęs linijinių šokių festivalis, šiemet dar labiau išsiplėtęs geografiškai (dalyvaus šokėjai iš Latvijos ir Estijos), šeštadienį 15 val. pakvies visus į šokių aikštelę „Jama“. Čia žiūrovai galės ne tik išvysti puikiai šokančią minią, bet ir patys pasimokyti žingsnelių, kad per festivalio didįjį koncertą juos pritaikytų.

Šeštadienį 12 val. aštrių pojūčių mėgėjus pakvies „StuntRiding“ šou (akrobatinis važiavimas motociklais). Jis vyks Taikos pr. ir Veteranų g. sankryžoje.

Festivalio programa šiais metais išskirtinė tuo, kad net trys grupės jame atstovaus kantri muzikos tėvynei JAV. Tai – grupė „Modern Earl“, atlikėja Liane Edwards su grupe ir atlikėjas Ray Scottas, atvyksiantis iš paties Nešvilio – pasaulio kantri muzikos sostinės.

Tarp kitų festivalio žvaigždžių pasirodys ir grupė „Little-Country-Gentlemen“ iš Vokietijos. Festivalyje dalyvaus „Ukus in Fabula“ (Italija), „PeTe band“ (Danija), Edwin ir „The Rhythm Express“ (Latvija). O kur dar Lietuvos grandai – Virgis Stakėnas, Algirdas Klova su grupe „Vydraga+“, projektą „Alvita ir K“ pateiks buvusi grupės „Vixva“ solistė Alvita Timašova su sesėmis dvynėmis Milda ir Terese Andrijauskaitėmis. Merginos festivalio žiūrovams pasiūlys „Dixie Chicks“ repertuarą.

Pirmą kartą festivalyje gros visaginietis Seppa ir grupė „Asorti“. Senas festivalio bičiulis Leonardas Rinkevičius šiemet  žiūrovo amplua nutarė pakeisti į muzikanto ir pristatys projektą „Leo ir Undaroks“.

Festivalis tradiciškai prasidės penktadienį 17 val. Visagino gatvėmis judančiu motorizuotu kantristų paradu. Koncertinės programos metu abi dienas organizatoriai kvies pasigrožėti ugnies šou, kurį festivalio žiūrovams dovanos grupė „Pantera“ iš Ukrainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.