Dainuojamoji poezija artins prie žvaigždžių

Dainuojamoji poezija Lietuvoje – visada gyvas muzikos žanras, kurio senuosius autoritetus nuolat keičia iš jų besimokantys nauji. Vieni jaunųjų dainuojamosios poezijos kūrėjų yra vilniečio trio ORA. Šeštadienį, rugsėjo 13-ąją, jie koncertuos Lietuvos etnokosmologijos muziejuje Molėtų rajone. Tai bus priešpaskutinis visą vasarą trukusio jaunųjų Lietuvos atlikėjų koncertų ciklo „Dangaus šviesuliai“ vakaras.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2014, 11:05 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:09 PM

Grupė ORA gyvuoja daugiau nei dvejus metus ir per tą laiką įsitvirtino Lietuvos dainuojamosios poezijos scenoje. Grupę sudaro vokalistas ir gitaristas, anksčiau kaip solo muzikantas žinomas Vygantas Šimkus. Jam akompanuoja ir kartu dainas kuria klavišininkė Inga Urbonavičiūtė ir bosininkas Arūnas Kūgauda.

Tarp juos įkvepiančių muzikantų – tiek bardas Domantas Razauskas, tiek eksperimentinio džiazo kūrėjas Liudas Mockūnas. Visas įtakas ir savo pačių muzikines idėjas ORA sujungia į individualų, dažnai melancholišką, bet kartais didžiule energija prasiveržiantį skambesį. „Kartą atliekant dainą iš pianino byrėjo klavišai“, – prisimena Inga.

Grupė koncertuose atlieka vien savo dainas, jokių perdirbinių. Muzikantai patys rašo ir muziką, ir žodžius. „Kai kūrinys ne mano, negaliu jo pajusti taip, kaip norėčiau. Geras jausmas, kai tavo mintis, užrašytas žodžiais, išgirsta kiti“, – sako pagrindinis ORA dainų autorius Vygantas.

Grupės ORA koncertas. Rugsėjo 13 d. 19 val. Lietuvos etnokosmologijos muziejus Molėtų rajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.