Š. Birutis: „Jokio tyrimo dėl D. Mažinto inicijuoti neketinu“

Kultūros ministras „darbietis“ Šarūnas Birutis teigia neketinąs atlikti jokio tyrimo dėl viceministro Dariaus Mažino įkurtai įstaigai skirto finansavimo.

Š.Birutis teigia pats įsteigęs dešimtis įstaigų ir ne jo reikalas, kaip jos dabar gyvuoja, iš kur gauna finansavimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Š.Birutis teigia pats įsteigęs dešimtis įstaigų ir ne jo reikalas, kaip jos dabar gyvuoja, iš kur gauna finansavimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2014, 5:27 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:43 PM

„Kultūros ministerija neturi atlikti tyrimų pagal kieno nors nuomones. Jeigu yra pažeidimų, turi atlikti tyrimus kompetentingos institucijos. Pasirodžius informacijai dėl patarėjos kreipiausi, bet pasirodė, kad kompetentingos institucijos atsisako tirti. Matyt, todėl kad neranda pagrindo, ir tuo atveju ministerija lieka apšmeižta, su dėme“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras.

Jis tik pridūrė pats esąs įkūręs „gal šimtą įmonių ir įstaigų“ ir „jeigu kas nors dabar jose vyksta“, jis neketinąs aiškintis.

„Jeigu kas nors pažeista, turi imtis teisėsaugos organai. Jokių pažeidimų Kultūros ministerijoje aš netoleruosiu“, – pridūrė Š.Birutis.

Trečiadienį dienraštis „Lietuvos žinios“ pranešė, kad kultūros viceministro D.Mažinto pagal kompetenciją kuruojama Lietuvos kultūros taryba prie Kultūros ministerijos šiemet skyrė 40 tūkst. litų politiko įkurtos viešosios įstaigos „Culture live“ projektams.

D.Mažintas šią įstaigą paliko prieš tapdamas viceministru, o 2013-ųjų lapkričio 25 dieną iš jos pasitraukė ir viceministro žmona.

Tuo metu Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos šešėlinis kultūros ministras Vytautas Juozapaitis teigia, kad situacija, kai valstybės parama skiriama su viceministru siejamai įstaigai, prasilenkia ir su etika.

Kaip rodo Lietuvos registrų centro pateikti jų turimi duomenys, nuo praėjusių metų liepos 4-osios „Culture live“ vadovauja 22 metų pianistė Akvilė Šileikaitė, anksčiau dalyvavusi „Culture live“ projektuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.