Klaipėdos mugėje knygą galima nusipirkti ir už du litus

Knyga už du, penkis ar septynis litus. Išvydę tokias ne tik vaikams, bet suaugusiems skirtų knygų kainas klaipėdiečiai nedvejodami traukia pinigines ir iš knygų mugės išeina pilnais pirkinių krepšiais. Malonių staigmenų knygų bičiuliams pažėrė Ievos Simonaitytės bibliotekoje ketvirtadienį atidaryta Klaipėdos knygų mugė.

"Eglės" leidykla išleido nemažai knygų vaikams.<br>A.Pilaitienės nuotr.
"Eglės" leidykla išleido nemažai knygų vaikams.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 18, 2014, 5:00 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:03 PM

Į uostamiestį jau antrą kartą suvažiavo penkiolikos mažų ir vidutinių Lietuvos leidyklų atstovai.

Pasak Lietuvos mažų ir vidutinių leidėjų asociacijos vadovo Sigito Laduko, daugybėje šalies knygynų siūloma daugybė knygų, bet ten ne visada rasi mažųjų leidėjų leidinių arba jie pasimeta visoje gausybėje. Mugėje galima ne tik pavartyti patikusias knygas, bet ir pabendrauti su jų leidėjais.

Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas dėkojo leidėjams, atliekantiems didžiai reikalingą šventą darbą – leidžiantiems svarbias knygas nedideliais tiražais. Jis viliasi, kad lietuvių tauta „neatsižegnos nuo knygos, kuri visada traukia kaip prisirpusi moteris“ ir kurios negalima net lyginti su sausu bejausmiu internetu.

Tris dienas vyksianti knygų mugė žada skaitytojus džiuginti renginių įvairove. Gerąją žinią apie knygų mugę pranešė į dangų paleisti balandžiai. Atidarymo šventėje grojo „T&K Duo” violončelininkų duetas, bibliotekos kiemelyje veikė balandžių paroda.

Per tris dienas leidyklos pristatys naujausias savo knygas, vyks susitikimai su rašytojais D. Milukaite-Buragiene, L. Stonkute, L. Petkevičiūte ir kitais. Mugės lankytojams bus pasiūlyta dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, išmokti greičiau skaityti ir daugiau atsiminti, moksleiviai kviečiami dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse.

Visas tris dienas bus demonstruojami armėnų režisieriaus S. Paradžanovo filmai, juos pristatys kino režisierius Maratas Sargsyanas.

Knygų mugės programoje - du koncertai. Koncertą smuikui ir fortepijonui parengė garsus smuikininkas, iš Venesuelos į Lietuvą grįžęs profesorius Raimondas Butvila ir Lietuvoje gimęs bei studijavęs, nuo 1977 m. Izraelyje gyvenantis pianistas Zecharia Plavinas. Dar vieną koncertą lankytojams dovanos šilutiškės bardės Žydrė Adomaitienė ir Liuda Kašetienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.