Poetas gali būti labai saldus ir netirpti kambario temperatūroje

Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) kolektyvas originaliai paminėjo 300-ąsias Kristijono Donelaičio gimimo metines – išliejo šokoladinį poeto biustą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Sep 18, 2014, 1:05 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:00 PM

Šiemet veiklos dešimtmetį mininti švietimo įstaiga nusprendė, kad per šventę reikia pagerbti garsiosios poemos „Metai“ autorių K.Donelaitį. ŠPRC konditerininkams nebe pirmą kartą į pagalbą suskubo lietuviškų saldainių fabriko „Rūta“ meistrai.

Jie iš juodojo šokolado nuliejo biustą, o švietimo įstaigos kolektyvas iš cukraus masės sukūrė sendintą knygą. „Natūralaus dydžio biustui sunaudota 3,6 kg juodojo šokolado“, – sakė profesijos mokytoja Daiva Vidugirienė.

Šokoladinis biustas išlietas pagal profesoriaus Vytauto Urbanavičiaus atkurtą K.Donelaičio atvaizdą, kuris saugomas Lietuvos nacionaliniame muziejuje. Į šventę Šiauliuose pakviestas vilnietis mokslininkas yra įvaldęs skulptūrinės rekonstrukcijos metodą – pagal kaukolės kaulus atkuria žmogaus veidą.

„Rūtos“ fabriko meistrai užtruko valandą, kol išliejo šokoladinį biustą. Po to jis buvo vėsinamas 11 laipsnių ir brandinamas 18 laipsnių temperatūroje. Taip apdorotas kūrinys nebetirpsta kambario temperatūroje.

Šiaulių vyskupijos pastoraciniame centre trečiadienio vakarą surengtoje šventėje buvo pristatytas ir klaipėdiečio fotomenininko Virgilijaus Jankausko 12 darbų ciklas „D-o-n-e-l-a-i-t-i-s“. Į šventę buvo pasikviestas ir Alksniupių (Radviliškio r.) mėgėjų teatras, kuris pristatė kompoziciją „Pavasario linksmybės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.