„Lumiere“: R. Henke’s pasirodyme – įspūdingos šviesos audros

Žinia, kad Vilniuje viešės Vokietijos elektroninės muzikos projekto „Monolake“ projekto lyderis Robertas Henke, jau pasiekė elektroninės muzikos mėgėjus tik sostinėje, bet ir toli už jos ribų. Į lapkričio 7 dieną Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) didžiojoje salėje rengiamą R. Henke audiovizualinį pasirodymą „Lumière“ bilietai tirpsta gana greitai.

R.Henke performanse „Lumiere“ susipina šviesos ir garso šokis.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
R.Henke performanse „Lumiere“ susipina šviesos ir garso šokis.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2014, 6:11 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 7:55 PM

Vos prieš metus sukurtas įspūdingas lazerių ir elektroninės muzikos spektaklis „Lumière“ sulaukė milžiniško pasisekimo visame pasaulyje ir jau spėjo aplankyti daugybę garsiausių muzikos festivalių ir prestižinių koncertų salių Europoje, Japonijoje ir JAV.

Iki renginio likus kiek daugiau negu mėnesiui organizatoriai pranešė, jog tą patį vakarą ir už tą pačią kainą publikos pamatys ir išgirs dar vieną, lietuvišką projektą.

Maksimalus efektas ir potyrių audra

Kompozitorius, inžinierius ir magas viename – taip būtų galima apibūdinti R. Henke, kuris dar visai neseniai buvo siejamas tik su elektronine muzika ir garso kūrimo sritimi.

Pastaruoju metu pastebimos tendencijos, jog vizualiųjų menų kūrimui naudojamų technologijų progresas gerokai lenkia garso technologijas. Muzikos kūrėjai ir atlikėjai, anksčiau vizualizacijas naudoję kaip papildomą savo pasirodymų dalį, vis dažniau pasuka nauju keliu.

„Lumière“ pasirodymui sukūręs specialią programinę įrangą, vienu metu valdančią muziką ir lazerius, menininkas publiką įtraukia į potyrių audrą, kurioje visi elementai yra vienodai svarbūs.

Pasiruošimas šiam renginiui reikalauja ir itin daug preciziškumo. Siekiant sukurti maksimalų vizualinį efektą, ŠMC didžioji salė bus visiškai užtemdyta, o dėl stiprių lazerių ir specialių saugos reikalavimų publikos zona bus tiksliai apibrėžta – joje galės tilpti tik ribotas žiūrovų kiekis.

Staigmena – lietuviškas projektas

Visai neseniai išaiškėjo, kad įžanginėje renginio dalyje bus galima iškirsti lietuvių elektroninės muzikos kolektyvo „DIISSC Orchestra“ pasirodymą. Keturių lietuvių kompozitorių – Vytauto V. Jurgučio, Jono Jurkūno, Antano Jasenkos ir Martyno Bialobžeskio – grupė šiais metais koncertavo prestižiniame „CTM/Transmediale“ festivalyje Berlyne.

Ką tik „DIISSC Orchestra“ sugrįžo iš vieno garsiausių Europos šiuolaikinės muzikos festivalių „Varšuvos ruduo“, kur pristatė programą „Venta“, sukurtą naudojant dar sovietiniais metais gamintus to paties pavadinimo lietuviškus sintezatorius.

Gyvam pasirodymui kolektyvas ruošia specialią programą, kurioje pasitelkus įvairią garso techniką skambės ryškiausi jų kūriniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.