Jubiliejaus link žengiantis Th. Mano festivalis plėsis į Vilnių

Tarptautinį  Thomo Manno festivalį rengiančiam rašytojo kultūros centrui kitąmet minint

Th.Mannas 1937 metais.
Th.Mannas 1937 metais.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 13, 2014, 12:30 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 1:44 PM

Anot Th.Mano kultūros centro direktorės Linos Motuzienės, keleri artimiausi metai bus turtingi sukakčių: 2015-aisiais - įstaigos gyvavimo 20 metų sukaktis, 2016-aisiais - kasmet vasarą rengiamo festivalio tokia pat sukaktis.

„Geresnės progos įgyvendinti nebe pirmus metus festivalio rengėjų ir draugų svarstomą siūlymą kitu metų laiku pristatyti jo fragmentą sostinėje nė nereikia ieškoti“, - mano L.Motuzienė.

Liepą Nidoje rengiamą tarptautinį menų festivalį sudaro muzikos, žodžio, dailės bei kino programos, publiką pakviečiančios į ne mažiau kaip 30 įvairių žanrų renginių. Nemaža jų dalis rengiama specialiai festivaliui ir pristatoma tik jo svečiams.

„Festivalio žodžio programos pranešimai pasirodo atskiru „Nidos sąsiuvinių“ leidiniu, kino filmai rodomi ir kitur, parodos taip pat yra mobilios. Manome, kad savita atmosfera garsėjanti ir puikių atsiliepimų sulaukianti muzikos programa, vykstanti Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje, taip pat verta ilgesnio gyvavimo, kurį tikimės pratęsti koncertais Vilniuje“, - sakė L.Motuzienė.

Kultūros centro kuratoriumas jau formuoja 2015 m. liepos 11-18 dienomis vyksiančio devynioliktojo festivalio programą.

Tuo metu rašytojo T.Mano muziejus ir kultūros centras tęsia rudens renginių programą Nidoje. Šią savaitę specialistų bei visų besidominčiųjų laukia XX a. pirmosios pusės istorijai skirti renginiai.

Trečiadienį rengiamas mokslinis seminaras „Paminklai, muziejai, reprezentacijos: Rytų Prūsija prieš ir po Pirmojo pasaulinio karo“. Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto ir Th.Mano kultūros centro renginys skiriamas Richardo Jepseno Dethlefseno (1864-1944), dirbusio Rytų Prūsijos provincijos vyr. paminklosaugininku, gimimo 150-osioms metinėms.

Ketvirtadienį Th.Mano muziejaus svetainėje vyks Vytauto Jokubausko knygos „Mažųjų kariuomenių“ galia ir paramilitarizmas. Tarpukario Lietuvos atvejis“, kuri netrukus pasirodys knygynuose, pristatymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.