Lietuvos kamerinis orkestras išvyksta į Italiją

Lietuvos kamerinis orkestras (LKO) vėl kelia sparnus gastrolėms užsienyje. Lapkričio 3–6 dienomis orkestras ir jo meno vadovas, solistas bei dirigentas Sergejus Krylovas (smuikas) kartu su Lietuvos mušamųjų instrumentų ansambliu „Giunter Percussions“ koncertuos Italijoje.

Lietuvos kamerinis orkestras.<br>D.Matvejevo nuotr.
Lietuvos kamerinis orkestras.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-30 18:20, atnaujinta 2018-01-24 01:55

Pasak Lietuvos kamerinio orkestro direktoriaus Egidijaus Mikšio, veiklos 55-mečiui besiruošiantis LKO šiemet nusiteikęs itin ambicingai – ir Lietuvoje, ir užsienyje numato atlikti programas su ryškiais Lietuvos ir užsienio solistais bei dirigentais, ketina bendradarbiauti su garsiomis įrašų kompanijomis ir muzikos agentūromis, megzti ryšius su kultūros ir verslo partneriais.

Italijoje yra numatyti keturi koncertai. Lapkričio 3-ąją laukia pasirodymas Venecijos žemyninėje dalyje Mestre, „Teatro Toniolo“ salėje, lapkričio 4 dieną – Sondalo savivaldybės rūmuose, lapkričio 5-ąją – Neapolio Sant Elmo pilies koncertų salėje, o 6 dieną – Romoje, „Teatro Olimpico“ salėje.

Gastrolių programoje skambės Felixo Mendelssohno-Bartholdy Koncertas smuikui ir styginiams d-moll, Arvo Pärto „Fratres“ smuikui, styginių orkestrui ir mušamiesiems (1977), Camille’o Saint-Saënso „Introduktio et Rondo Capriccioso“ bei Georges’o Bizet–Rodiono Ščedrino „Karmen fantazija“ styginiams ir mušamiesiems (1967).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.