Nacionalinis simfoninis orkestras metus pradeda su A. Žlabiu

Pirmame 2015-ųjų simfoninės muzikos koncerte – Lietuvos menininkų pasirodymas. Su maestro Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru sausio 17 d. Filharmonijoje Vilniuje muzikuos pianistas Andrius Žlabys, kurio interpretaciją įtakingas dienraštis „The New York Sun“ yra pavadinęs „rafinuotu meniškumu“.

A.Žlabys koncertuos su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru.<br>D.Matvejevo nuotr.
A.Žlabys koncertuos su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2015, 12:49 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:14 PM

Vakaro programoje – Ludwigo van Beethoveno Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 2 B-dur, sklidinas gaivaus melodizmo ir žavesio bei sekantis Wolfgango Amadeaus Mozarto tradicija, ir dvi simfoninės partitūros –  lietuvių kompozitoriaus Arvydo Malcio žodžiais tariant, nuotaikinga „muzikinė pramoga, post scriptum Mozartui“ ir Sergejaus Prokofjevo Penktoji simfonija, sukurta 1944 metais, baigiantis karui, tačiau kupina didingos harmonijos, žaižaruojanti nerūpestingu humoru ar primenanti bekraščius Rusijos tolius.

L.van Beethoveno Antrąjį fortepijono koncertą Lietuvos publikai skambinsiantis A.Žlabys kaip solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas koncertuoja visame pasaulyje, tad jo pasirodymai Lietuvoje nėra dažni, gal dėl to itin laukiami. Pianisto koncertų scenos ir partneriai įspūdingi – jis grojo su garsiausiais pasaulio kolektyvais, iš kurių minėtini Niujorko filharmonijos, Bostono, Klivlando, Buenos Airių filharmonijos simfoniniai orkestrai. Tarp jo kamerinės muzikos partnerių – alto virtuozas Jurijus Bašmetas, smuikininkai H. Hahn, Gidonas Kremeris (su pastaruoju A.Žlabys yra koncertavęs Japonijoje, Kinijoje, Europoje ir Pietų Amerikoje) ir kiti. Šiam fortepijono mąstytojui yra plojusi tokių prestižinių pasaulio salių kaip „Avery Fisher Hall“ ar „Carnegie Hall“ Niujorke, „Concertgebouw“ Amsterdame, „Teatro Colón“ Buenos Airėse, „Wigmore Hall“ Londone, „Musikverein“ Vienoje ar „Suntory Hall“ Tokijyje publika.

Pastarąjį kartą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje A.Žlabys koncertavo su dirigente Mirga Gražinyte-Tyla. Tai buvo tikrą furorą sukėlęs pasirodymas. Ne mažiau intriguojantis vakaras laukia ir šįkart. Programą su pianistu ir orkestru rengia veržlusis maestro M.Pitrėnas.

Pirmasis 2015-ųjų simfoninės muzikos koncertas. Sausio 17 d. 19 val. Vilnius, Lietuvos nacionalinė filharmonija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.