Kongresų rūmuose – garsaus pianisto koncertas

Į Vilniaus ir Kauno scenas sugrįžta Lietuvos publikos numylėtinis pianistas Aleksandras Paley.  Jo ir Novosibirsko styginių kvarteto „Filarmonica“ koncertai penktadienį vyks Vilniaus Kongresų rūmuose, šeštadienį – Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2015, 12:29 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:56 PM

Programoje – Johanneso Brahmso ir Roberto Schumanno kūriniai, kuriais garsusis pianistas, pažįstamas kaip neįveikiamų muzikinių iššūkių nugalėtojas, atskleis kitą savo pusę – jautrų, delikatų ir subtilų muzikavimą, įsiklausant bei papildant kvarteto muzikantus.

A.Paley bendražygiai scenoje – visame pasaulyje koncertavęs “Filarmonica“ kvartetas. Apie jį muzikos kritikai atsiliepia itin palankiai – vieną kartą ateikite į jų koncertą ir jūsų nebereikės kviesti į kitą.

Ir ankstesniuose koncertuose A.Paley stebindavo Lietuvos publiką.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį perpildytoje Vilniaus Kongresų rūmų salėje pianistas atliko Frederiko Chopino Pirmąjį ir Antrąjį koncertus fortepijonui bei Sergejaus Rachmaninovo „Simfoninius šokius“.

2012 metais pianistas klausytojus pribloškė per vieną vakarą atlikdamas visus tris Piotro Čaikovskio koncertus fortepijonui.

Ir tuo nesustojo stebinęs – per du vakarus paskambino visus keturis S.Rachmaninovo koncertus fortepijonui ir Rapsodiją Paganini tema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.