Sporto rūmų pertvarka derinama su orkestru ir žydų bendruomene

Bankrutuojančiai Ūkio banko investicinei grupei priklausančius ir Šiaulių bankui įkeistus

Buvusiuose Sporto rūmuose numatoma įrengti Kongresų centrą su konferencijų ir koncertų salėmis, kuriose tilptų 2- 3 tūkst. žmonių.<br>V.Balkūno nuotr.
Buvusiuose Sporto rūmuose numatoma įrengti Kongresų centrą su konferencijų ir koncertų salėmis, kuriose tilptų 2- 3 tūkst. žmonių.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2015, 12:49 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:58 AM

„Rūmų pastato paskirtis keičiama iš sporto į administracinę paskirtį, puikiai žinot, kad šitas objektas šiuo metu priklauso Šiaulių bankui, mes jį perduosim Turto bankui Vyriausybės nutarimu. Mes manome, kad gegužės mėnesį jau Turto bankui bus suteikta teisė pirkti šitą objektą iš Šiaulių banko“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, kol kas sunku pasakyti, kokia bus rūmų pirkimo- pardavimo kaina, – šiuo metu jie įvertinti maždaug 5 mln. eurų.

Viso projekto vertė, pasak A.Butkevičiaus, galėtų siekti 11,6 mln. eurų – jį finansuotų parodų rūmai „Litexpo“, dalį lėšų galėtų skirti Europos Sąjungos fondai.

„Yra numatytas bendradarbiavimas arba sutarties pasirašymas tarp Turto banko, „Litexpo“ ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro. Mes manome, kad šitie rūmai turėtų tapti ir kaip konferencijų organizavimui objektas, nes neturime tokio dydžio salių, kurios talpintų nuo 2 iki 3 tūkst. žmonių ir, aišku, ją būtų galima pertvarkyti. (...) Gali sudaryti apie 11,6 mln. eurų“, – aiškino ministras pirmininkas. Anot jo, per metus pastatą išlaikyti kainuotų 1,2 mln. eurų.

Pasak jo, dabartiniai Kongresų rūmai šalia Vyriausybės rūmų būtų perduoti Turto bankui, o vėliau būtų sprendžiama dėl jų pardavimo.

Premjero teigimu, darbai bus derinami ir su Lietuvos žydų bendruomene, nes Sporto rūmai yra pastatyti žydų kapinių vietoje.

„Mūsų specialistams yra duotas pavedimas, kad artimiausiu metu susitiktų Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė ir taip pat turiu pasakyti, kad apie juos kalbėsimės, kad bus atnaujinamos kai kurios plokštės, kitos investicijos pagal jų pageidavimą. Mes be jų pritarimo tikrai jokių sprendimų savavališkai nepriimsim, bet manau, kad rasim sprendimą“, – tikino premjeras..

Anot A.Butkevičiaus, Sporto rūmai į Kongresų centrą galėtų būti pertvarkyti iki 2017 metų.

„Numatyta, kad iki šių metų gruodžio būtų numatytas techninis projektas, pagal „Litexpo“ ir orkestro sąlygas. Rangos darbų konkursas turėtų būti užbaigtas iki 2016 metų gegužės, o statybos darbai – 2017 metais“, – teigė premjeras.

1971 metais pastatyti Vilniaus sporto rūmai dabar įkeisti Šiaulių bankui, kuris perėmė bankrutavusio Ūkio banko „gerąją" turto dalį. Pastatą išlaikyti pernai kainavo 925 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?