Naisiai paskelbti Mažąja Lietuvos kultūros sostine

Šiaulių rajono gyvenvietė Naisiai paskelbti šių metų Mažąja Lietuvos kultūros sostine. Nuo šiol kasmet mažosios kultūros sostinės vardas bus suteikiamas vis kitam miesteliui ar gyvenvietei.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2015, 1:51 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:32 AM

Naisiai yra pirmoji gyvenvietė, kuriai suteiktas Mažosios kultūros sostinės vardas. Naisiai pripratę prie kultūros iššūkių – bemaž 40 metų čia veikia literatūros muziejus, kuriame kasmet įteikiama Zigmo Gėlės literatūrinė premija už pirmąją poezijos knygą, vyksta Naisių vasaros festivaliai šeimoms, daug kitų renginių. Šiemet jų bus dar daugiau.

„Bus daug festivalių: Vaikų ir jaunimo teatrų festivalis kovo mėnesį, taip pat kovo mėnesį bus įteikta ir respublikinė labdaros ir paramos fondo premija „Švieskime vaikus“ už geriausią vaikišką knygą, čia atskris ir „Poezijos pavasario“ paukštė, kuri įteiks 39-tą Z.Gėlės premiją“, – pasakojo Naisių bendruomenės pirmininkė Rita Žukauskienė.

Ištikimiausi serialo „Naisių vasara“ žiūrovai manosi apie šią vietovę žinantys viską ir net jo gyventojus pažįstantys, tačiau žiūrėti filmą ir vaikščioti po Naisius ne tas pats.

„Naisiai šiandien didžiuojasi muziejų, bibliotekų gausa, kultūros renginiais. Įrengtas baltų dievų pažintinis takas tęsiasi per visą Naisių teritoriją, jame pastatytos 53 baltų dievų skulptūros“, – sakė Naisių bendruomenės projektų vadovė Inga Karbauskienė.

Už 16 kilometrų nuo Šiaulių įsikūrusiuose Naisiuose yra apie pusę tūkstančio gyventojų.

Nuo kitų metų Mažosiomis Lietuvos kultūros sostinėmis galės tapti ir kiti maži miesteliai bei kaimai. Kultūros ministerija iki 2016 metų parengs nuostatus ir taisykles, kaip bus skatinamos ir atrenkamos bendruomenės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.