Japonė ir lenkas pasitelkė eksperimentui F.Chopiną

Atlikėjas įrašė 5 solinius albumus. Prieš penkerius metus su savo trio jis išleido albumą „Hendrix Piano“, interpretuojantį JAV roko žvaigždės Jimi Hendrixo muziką, sulaukusį puikaus tarptautinio įvertinimo.

A.Dutkiewiczius.<br>Rengėjų nuotr.
A.Dutkiewiczius.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 1:45 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:23 AM

M.Kiyone tik 25-eri, tačiau Tokijo aukštosios muzikos mokyklos (prof. Emiko Harimoto kl.) ir F.Chopino universiteto (prof. Piotro Paleczny kl.) auklėtinė jau gali pasigirti ne vienu svarbiu laimėjimu. Ji – net kelių fortepijono konkursų Japonijoje prizininkė, 2010-aisiais pelniusi keturis prizus nacionaliniame Lenkijos F.Chopino pianistų konkurse Varšuvoje.

A. Dutkiewiczius tapo pirmuoju lenkų muzikantu, surengusiu rečitalį tarptautinės muzikos mugės MIDEM Kanuose (1988) programoje. Jis yra vienas aktyviausiai koncertuojančių užsienyje Lenkijos džiazo atlikėjų – vien per pastaruosius trejus metus pasirodė daugiau kaip 40 šalių koncertų salėse nuo JAV iki Europos ir Kinijos.

Pianistas yra nuolatinis įvairių prestižinių džiazo festivalių (Hamburgo „Campagnel Theater“, Hagos „Northsea“, Milano „Music Oggi“, Paryžiaus „D‘Europe Centrale“, Vienos „Europe XXL“, Berlyno „World Culture“, Pekino „BJ Ninegates“, Meksikos „Quimera“ ir kt.) dalyvis.

Atlikėjas įrašė 5 solinius albumus. Prieš penkerius metus su savo trio jis išleido albumą „Hendrix Piano“, interpretuojantį JAV roko žvaigždės Jimi Hendrixo muziką, sulaukusį puikaus tarptautinio įvertinimo.

A. Dutkiewicziaus talentą bei universalumą liudija ir naujausiame jo soliniame albume „Mazurkas“ skambančios šiuolaikiškos kompozicijos, kurias įkvėpė lenkų liaudies bei F. Chopino, K. Szymanowskio ir B. Bartoko muzika.   Studijuodama Lenkijoje F.Chopino muzikos subtilybes japonė M.Kiyone susipažino su A. Dutkiewicziumi, ir muzikams kilo mintis parengti bendrą projektą, kuriame susijungtų džiazas ir klasika, tikslus atlikimas ir improvizacinė laisvė, jaunystė ir patirtis.

Įsitikinti, kaip puikiai šie elementai dera atliekant didžiojo romantiko F.Chopino kūrinius, galėsite jau gegužės 14 -osios koncerte sostinės Šv.Kotrynos bažnyčioje. Jį rengia Lenkijos institutas ir Japonijos ambasada. Koncerto pradžia – 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.