Konkurse „Vox juventutis“ rungsis keturių šalių kompozitoriai

2015 m. birželio 4 d. 19 val. Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje devintą kartą vyks Tarptautinio jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkurso „Vox juventutis“ baigiamasis koncertas. Konkurso dalyvių kūrinius atliks Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“, diriguojamas choro meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Vaclovo Augustino.

V.Augustinas su choru „Jauna muzika“.<br>R.Šeškaičio nuotr.
V.Augustinas su choru „Jauna muzika“.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2015, 4:51 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 2:02 AM

Lietuvos kompozitorių sąjungos ir Vilniaus miesto savivaldybės choro „Jauna muzika“ organizuojamas konkursas ypatingas tuo, jog kūrinius pateikę kompozitoriai patys aktyviai rengiasi koncertui: dalyvauja choro repeticijose, dainuoja savo ir kolegų kūrinius, tokiu būdu pažindami chorinės muzikos specifiką.

Lyginant su ankstesniais metais, išsiplėtė konkurso dalyvių geografija: konkurso finale rungsis studentai iš Lietuvos, Lenkijos, Škotijos ir Kinijos. Šių metų konkursas išsiskiria ir tuo, jog vyriausio jo dalyvio amžius – 45 metai. Pagal nuostatus konkurse gali dalyvauti aukštųjų muzikos mokyklų studentai nepriklausomai nuo jų amžiaus. Tarp šių metų dalyvių – du Lietuvos muzikos ir teatro akademijos doktorantai, perkopę „jaunųjų“ amžiaus ribą.

„Džiaugiuosi, kad brandaus amžiaus sulaukę ir nemažai profesinėje srityje pasiekę kūrėjai nebijo ieškoti nauja, nebijo kritiškai pažvelgti į save, nori tobulėti. Reikia turėti drąsos, kad leistumeisi būti vertinamas ir lyginamas su dar tik pradedančiais studijuoti jaunaisiais kolegomis“ – apie vyriausius konkurso dalyvius Sigitą Mickį ir Joną Jurkūną kalbėjo konkurso sumanytojas ir vienas iš organizatorių V. Augustinas.

Konkurso baigiamajame koncerte skambės Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos moksleivės Eglės Maciukevičiūtės, Karališkosios Škotijos konservatorijos studentės Jutos Pranulytės, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų Ievos Budriūnaitės, Monikos Sokaitės, Jono Jurkūno, Sigito Mickio, Varšuvos F. Chopino muzikos universiteto auklėtinių Jakubo Neske, Michalo Maleco ir šiuo metu Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje choro dirigavimą studijuojančio kino Qianxiang Yang kūriniai.

Viena iš konkurso taisyklių, kurios bus laikomasi ir šiais metais, – dalyvių anonimiškumas. Nei choro „Jauna muzika“ artistai, nei vertinimo komisijos nariai, nei publika, klausydamiesi koncerto, nežinos konkrečių kūrinių autorių. Jie bus atskleisti koncerto pabaigoje, paskelbus konkurso nugalėtojus.

Konkurse „Vox juventutis“ dalyvaujančius kūrinius šiemet vertins chorų dirigentai ir kompozitoriai Laurynas Vakaris Lopas, Gintautas Venislovas, Donatas Zakaras, kompozitoriai Zita Bružaitė ir Linas Rimša. Nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti po koncerto.

Greta pirmos, antros ir trečios premijų bus teikiami specialūs prizai: choro „Jauna muzika“ prizas už daugiausiai choro simpatijų pelniusį kūrinį ir prizas už daugiausiai klausytojų simpatijų pelniusį kūrinį. Kviečiame visus chorinės muzikos mėgėjus apsilankyti ir išreikšti savo nuomonę. Įėjimas į koncertą nemokamas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.