R.Tuminas su J.Vachtangovo teatru gastroliuoja JAV ir Kanadoje

„Aeroflot“ reiso Maskva-Niujorkas keleiviais trečiadienį tapo Maskvos akademinio J.Vachtangovo teatro artistai. Trupė išvyko į didelę turnė po JAV ir Kanadą. Užatlantėje ji rodys tik vieną spektaklį – savo meno vadovo Rimo Tumino pastatytą „Nusišypsok mums, Viešpatie“ pagal Grigorijaus Kanovičiaus kūrinius.

Aktoriai (iš kairės) J.Kniazevas, V.Suchorukovas ir S.Makoveckis R.Tumino režisuotame spektaklyje „Nusišypsok mums, Viešpatie“.
Aktoriai (iš kairės) J.Kniazevas, V.Suchorukovas ir S.Makoveckis R.Tumino režisuotame spektaklyje „Nusišypsok mums, Viešpatie“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2015, 11:01 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 12:20 PM

„Lygiai prieš metus panašią kelionę surengėme su „Eugenijumi Oneginu“, – priminė Rusijos naujienų agentūrai TASS J.Vachtangovo teatro direktorius Kirilas Krokas. Jis papasakojo, kad neįprasta Aleksandro Puškino romano versija, pateikta R.Tumino su teatro aktoriais, užatlantėje sukėlė tikrą furorą. „Visur buvo anšlagai, spektakliai turėjo didžiulį atgarsį, o žiniasklaida nuo pirmųjų dienų J.Vachtangovo „Oneginą“ vadino vienu ryškiausių ir garsiausių kultūrinio gyvenimo įvykių“, – pabrėžė K.Krokas.

Jo žodžiais tariant, gastrolių rengėja – kompanija „Maestro Artist“ – buvo labai patenkinta sėkme ir nutarė šiais metais pakartoti pernykštį maršrutą, tik jau su kitu spektakliu. Šįkart pasirinktas „Nusišypsok mums, Viešpatie“, kurį R.Tuminas sukūrė pagal G.Kanovičiaus romanus. Šios istorijos siužetas vienas – kelias pas vaikus, ir viena prasmė – gyvenimo, kuriame kiekvienam skirta sava vieta, filosofija. Spektaklyje vaidina pagrindiniai teatro artistai: Sergejus Makoveckis, Vladimiras Simonovas, Jevgenijus Kniazevas, Aleksejus Guskovas, Viktoras Suchorukovas, Julija Rutberg, Viktoras Dobronravovas ir kiti.

„Į gastroles išvyko dvi atlikėjų sudėtys, iš viso 43 žmonės, – sakė K.Krokas. – Ir mielasis R.Tuminas kartu su mumis. Pernai jis negalėjo vykti, nes gydėsi Izraelyje. Amerikoje jo laukia taip nekantriai, kad, kaip sužinojome, „The New York Times“ jau rezervavo vietą interviu su juo vos nusileidus mūsų lėktuvui.“

Gastrolės prasidės birželio 5-ąją „New York City Center“, kurio salėje telpa apie pusantro tūkstančio žiūrovų. Ten „Nusišypsok mums, Viešpatie“ bus suvaidintas keturis kartus. Birželio 12 ir 13 dienomis tris spektaklius teatro „Majestic“ salėje pamatys Bostono gyventojai. Birželio 16 ir 17 dienomis J.Vachtangovo teatro artistai vaidins Kanados miesto Toronto „Elgin“ teatre.

Anot K.Kroko, bilietai, kainuojantys nuo 20 iki 150 dolerių, beveik išpirkti. „Beje, brangiausi seniai dingo iš kasų“, – pasidžiaugė K.Krokas.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.