Į bardų festivalį „Akacijų alėja“ grįžta Vladas Bagdonas

Vasaros viduryje – liepos 11-ąją – Kulautuvos pušų amfiteatrą užpildys dainuojamoji poezija. Čia jau penkioliktą kartą vyks vienas didžiausių ir seniausias tradicijas Lietuvoje turintis bardų festivalis „Akacijų alėja“. Nekomercinis, nemokamas renginys kvies jaukiai įsitaisyti ant pledų ar atsiremti į pušį ir panirti į dainuojamosios poezijos tekstų gelmes.

Vasaros viduryje į Kulautuvą susirinks dainuojamosios poezijos atlikėjai.<br>G.Urbonaitės nuotr.
Vasaros viduryje į Kulautuvą susirinks dainuojamosios poezijos atlikėjai.<br>G.Urbonaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2015, 12:02 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 4:43 AM

Festivalio „Akacijų alėja“ rengėjai džiaugiasi girdėdami klausytojų komentarą: „Iš anksto žinoti, kas lips į festivalio sceną – nebūtina. Žinome, kad tikrai bus labai gera“. Kaip ir kasmet, festivalio rengėjai didžiojo koncerto dalyvius atskleidžia po truputį – vis artėjant renginiui, palieka netikėtumo ir malonių staigmenų faktorių. Įžangos koncerte į sceną lips „Mažosios akacijos“ konkurso nugalėtojai Ana Palukord, Ieva Prūsaitė, Viktorija Pranaitytė, Emilija Bulotaitė ir Vytauto Kernagio VII konkurso „Mūsų dienos – kaip šventė“ nugalėtoja Gabija Petrauskaitė.

„Akacijų alėjos“ didžiajame koncerte publikai širdį atvers 10 kūrybinių vienetų. Penkioliktojo gimtadienio proga festivalį sveikins jo debiutantė, muzikantė iš atominio miesto, atsinešusi neįprastą dainavimo manierą, ta, kurią išgirsti rikiuojasi minios solidžiuose Europos muzikos klubuose, Alina Orlova.

Scenoje pasirodys profesionalas, krimtęs muzikos mokslus Big Beno papėdėje, vaikinas su džinsais iš gretimos gatvės, kuris pateko tarp 20 priimtųjų eurovizinėje Europoje, bet iki šiol dar nelipęs į „Akacijų alėjos“ sceną, Vaidas Baumila.

Į didįjį koncertą po penkerių metų grįš kukli muzikos mokytoja, bet pritriukšmavusių „Chorų karų“ finalininkė, 10 gaidų knygučių su plokštelėmis autorė ir dviejų vaikų mama Laura Remeikienė, scenoje pasirodysianti su Chameleonu.

Po ilgos pertraukos į „Akacijų“ sceną grįš Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos ir Rusijos teatro ir kino žmogus bei skaitovas, dainininkas, solistas, absoliutus žiūrovų salių nugalėtojas Vladas Bagdonas.

Įdomu bus klausyti ir šio festivalio scenos debiutantų, naujųjų laikų kasdienybės dainuojamosios poezijos atlikėjų, reperių-hiphoperių, muzikos apdovanojimų M.A.M.A laureatų Jama ir V.

Kitus penkis dalyvius festivalio rengėjai atskleis dar labiau artėjant festivaliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.