Tarp „Akacijų alėjos“ debiutantų – Juozas Erlickas

Liepos 11 d. į Kauno rajone įsikūrusį Kulautuvos miestelį plūs tūkstančiai dainuojamosios poezijos gerbėjų. Kaip ir kiekvienų metų vidurvasarį visus juos čia trauks bardų festivalis „Akacijų alėja“. Šiemet jis džiugins ilgai šioje scenoje lauktais, netikėtais arba atvirkščiai – atlikėjais, jau spėjusiais pušyno fone festivalio gerbėjams atskleisti savo širdis ir sielas, rašoma pranešime spaudai.

Į Kulautuvos miestelį kasmet suplūsta tūkstančiai dainuojamosios poezijos gerbėjų.
Į Kulautuvos miestelį kasmet suplūsta tūkstančiai dainuojamosios poezijos gerbėjų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2015, 12:31 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 8:01 AM

„Per penkiolika metų „Akacijų alėja“ užaugo nuo mažo dainuojamosios poezijos mėgėjų renginuko iki didžiulio festivalio, kuriame sunkiai sutelpa iš visos Lietuvos suvažiuojantys jo gerbėjai. „Akacijų alėja“ šiandien – ne tik vienas didžiausių ir seniausias tradicijas turinčių festivalių šalyje. Tai – Lietuvos kultūros reiškinys“, – teigė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Į penkioliktosios „Akacijų alėjos“ sceną lips ir didžiajame koncerte publikai širdį atvers 10 kūrybinių vienetų.

Festivalio scenoje debiutuos „Dainos teatras pagal Vidą Bareikį“. M.A.M.A laureatas, aktorius po trejų metų grįžta į „Akacijas“.

Po šešerių metų Kulautuvos pušyne „Akacijų“ publikai sielą atvers garsiausia lietuvių liaudies dainų atlikėja, žmogus orkestras, kurio vienintelis instrumentas – balsas, išskirtinis nacionalinės kultūros simbolis Veronika Povilionienė.

Festivalyje debiutuos ir Juozas Erlickas.

Be Virgio Stakėno „Akacijų alėja“ jau nebeįsivaizduojama. Scenoje praleidęs daugiau kaip 40 metų, jis vis dar tebeturi ką pasakyti savo mylimo vaiko – „Akacijų alėjos“ – žiūrovui.

Dar vienas bardų festivalio dalyvis – lengvojo roko muzikos atlikėjas, „Roxette“ ir „Nazareth“ apšildytojas, šilto varinio vokalo šeimininkas „Akacijų“ debiutantas Edgaras Lubys.

Penkioliktojo gimtadienio proga festivalį sveikins jo debiutantė Alina Orlova, kurios neįprasta dainavimo maniera traukia minias solidžiuose Europos muzikos klubuose. Pasirodys iki šiol į „Akacijų alėjos“ sceną dar nelipęs Vaidas Baumila.

Į didįjį koncertą po penkerių metų grįš pritriukšmavusių „Chorų karų“ finalininkė Laura Remeikienė, scenoje pasirodysianti su Chameleonu.

Po 11 metų darbų į „Akacijų“ sceną grįš Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos ir Rusijos teatro ir kino žmogus bei skaitovas, dainininkas, solistas, absoliutus žiūrovų salių nugalėtojas Vladas Bagdonas.

Įdomu bus klausyti ir šio festivalio scenos debiutantų, naujųjų laikų kasdienybės dainuojamosios poezijos atlikėjų akustinio hiphopo ritmu, muzikos apdovanojimų M.A.M.A laureatų „Jama Ir V“.

Įžangos koncerte dainuos „Mažosios akacijos“ konkurso nugalėtojai Ana Polukord, Ieva Prūsaitė, Viktorija Pranaitytė ir Emilija Bulotaitė bei  VII V.Kernagio konkurso „Mūsų dienos – kaip šventė“ nugalėtoja Gabija Petrauskaitė.

Renginys nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.