Kauno teatrams ir muziejams skirs net 30 milijonų europinių lėšų

Preliminariais skaičiavimais, į 30 mln. eurų Europos paramą naujuoju finansavimo laikotarpiu

Paramą turėtų gauti ir Kauno valstybinis muzikinis teatras.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Paramą turėtų gauti ir Kauno valstybinis muzikinis teatras.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Paramą turėtų gauti ir Maironio lietuvių literatūros muziejus bei jo Vaikų literatūros padalinys.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Paramą turėtų gauti ir Maironio lietuvių literatūros muziejus bei jo Vaikų literatūros padalinys.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 21, 2015, 1:45 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:55 PM

„Mes džiaugiamės, kad Kultūros ministerija nukreipia ES lėšas net į 13 kultūros objektų, esančių Kaune. Nors tie objektai nepriklauso miesto savivaldybei, tačiau visi gyvename po Kauno padange ir mums rūpi, kad lėšos pasiektų kiekvieną iš sąraše esančių objektų.

Dabar labai daug kas priklauso nuo pačių įstaigų – kaip jos pasiruoš, kaip susitvarkys reikiamus dokumentus. Institucijų vadovams siūlome savo pagalbą: jeigu įmanoma sutvarkysime aplinką, padėsime spręsti biurokratines kliūtis“, – sakė Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Į Kultūros ministerijos paskelbtus sąrašus įtraukti šie kultūros objektai: Kauno valstybinis muzikinis teatras, Kauno IX forto, Lietuvos aviacijos, Lietuvos švietimo istorijos muziejai, Maironio lietuvių literatūros muziejus ir jo Vaikų literatūros padalinys, Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus padalinio – Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros – pastatas bei J. Zikaro memorialinis, A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejai, M. Žilinsko dailės galerija, A. ir P. Galaunių namai, Kauno apskrities viešoji biblioteka bei Nacionalinis Kauno dramos teatras.

Kaip naujienų agentūrai ELTA yra sakęs Kauno valstybinio lėlių teatro vadovas Sigitas Klibavičius, Europos Sąjungos fondų finansinė parama – itin svarbi jo vadovaujamai įstaigai. Gavus ES lėšų, jas numatyta skirti didžiosios ir repeticijų salių, taip pat – garbaus lėlininko Stasio Ratkevičiaus įkurto lėlių muziejaus atnaujinimui. Jau baigiamas rengti investicinis projektas, aiškios techninio projekto detalės. Gavus garantijas dėl finansavimo, kitąmet būtų vykdomi viešieji pirkimai, o 2017-aisiais prasidėtų realūs teatro erdvių pertvarkos darbai.

„Šiuo metu baigiame tvarkyti žemės dokumentus, glaudžiai dirbame su architektais. Norint gauti europinių lėšų, labai svarbi Kauno savivaldybės parama. Jeigu esi įtrauktas į miesto veiklą, ir miestas palaiko įstaigos idėjas, tai yra ryškus indėlis, teikiant paraiškas projektų finansavimui ES lėšomis bei žengiant tolimesnius žingsnius“, – kalbėjo Kauno IX forto muziejaus direktorė Jūratė Zakaitė.

Panašiai rengiamasi ir kitose Kultūros ministerijos sąraše esančiose Kauno įstaigose, kurios gali tikėtis europinio finansavimo kultūrinės veiklos plėtrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.