Maskvoje paminėtos M. K. Čiurlionio gimimo 140-osios metinės

Lietuvos ambasada Rusijoje ir Aleksandro Puškino muziejus rugsėjo 21 dieną Valstybinio Aleksandro Puškino muziejaus salėje gausiai susirinkusiai publikai pristatė išskirtinį renginį – koncertą, skirtą Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gimimo 140-osioms metinėms.

M.K.Čiurlionio gimimo 140-ųjų metinių minėjimas Maskvoje.
M.K.Čiurlionio gimimo 140-ųjų metinių minėjimas Maskvoje.
M.K.Čiurlionio gimimo 140-ųjų metinių minėjimas Maskvoje.
M.K.Čiurlionio gimimo 140-ųjų metinių minėjimas Maskvoje.
M.K.Čiurlionio gimimo 140-ųjų metinių minėjimas Maskvoje.
M.K.Čiurlionio gimimo 140-ųjų metinių minėjimas Maskvoje.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Sep 22, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 12:03 PM

Lietuvos ambasadorius Remigijus Motuzas pasveikino didžiojoje muziejaus salėje susirinkus Rusijos valstybinių ir nevyriausybinių institucijų atstovus, užsienio šalių ambasadų Maskvoje vadovus ir diplomatus, lietuvių bendruomenės Rusijoje atstovus, kultūros veikėjus ir kitus ambasados draugus bei pristatė koncertinę programą, skirtą ryškiausią pėdsaką Lietuvos kultūroje palikusio kompozitoriaus, dailininko, rašytojo ir filosofo M.K.Čiurlionio muzikiniam palikimui.

R.Motuzas pabrėžė, kad M.K.Čiurlionis yra unikalus ir universalus kūrėjas. Jis priklauso ne tik Lietuvos, bet ir Europos bei pasaulio kultūrai. Pasak ambasadoriaus, M.K.Čiurlionio studijos Varšuvoje, Leipcige, parodos ir koncertai Sankt Peterburge, kelionės po Prahą, Dresdeną, Niurnbergą, Miuncheną, Vieną, Kaukazą – visa tai paliko pėdsaką jo asmenybėje, subrandino kaip menininką ir atsispindi jo kūryboje. Šiandien daugelyje pasaulio valstybių, net Japonijoje, turime daug M.K.Čiurlionio kūrybos tyrinėtojų, propaguotojų ir gerbėjų, kalbėjo R.Motuzas.

Ambasadorius atkreipė dėmesį, kad XX a. pradžioje M.K.Čiurlionis atvyko į Sankt Peterburgą, kur jo fortepijoniniai kūriniai skambėjo įvairiuose koncertuose kartu su Aleksandro Skriabino, Sergejaus Rachmaninovo ir kitų žymiausių kompozitorių muzika. Taigi Sankt Peterburgas yra pirmoji vieta, kurioje M.K.Čiurlionis sulaukė pripažinimo.

R.Motuzas susirinkusiemsiems pranešė, kad neseniai jam lankantis Sankt Peterburge su valdžios atstovais sutarta, kad 2016 metais Ermitaže bus rengiama originalių M.K.Čiurlionio kūrybos darbų, kurie saugomi menininko vardo dailės muziejuje Kaune, paroda. Ermitažas yra nusprendęs 2016 metus pavadinti M.K.Čiurlionio metais.

Koncertinę programą „Jūra miške“ improvizacijos stiliumi atliko iškilūs Lietuvos menininkai – pianistas Petras Geniušas ir saksofonininkas Liudas Mockūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.