Dirigentui Modestui Pitrėnui įteikta Baltijos Asamblėjos premija

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, Valdovų rūmuose, iškilmingai įteiktos Baltijos Asamblėjos

Baltijos Asamblėjos Meno premija dirigentui M.Pitrėnui skirta už jo pastangas stiprinant Baltijos valstybių kultūrinius ryšius, diriguojant daugybę spektaklių bei koncertų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.
Baltijos Asamblėjos Meno premija dirigentui M.Pitrėnui skirta už jo pastangas stiprinant Baltijos valstybių kultūrinius ryšius, diriguojant daugybę spektaklių bei koncertų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2015, 10:22 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 5:54 PM

Literatūros premija įteikta rašytojui Mariui Berziniui iš Latvijos už romaną „Švino skonis“.

2015-ųjų Baltijos Asamblėjos mokslo premija skirta Claritai Evai Pettai ir Vello Pettai iš Estijos už lyginamųjų tyrimų monografiją „Teisingumas Baltijos valstybėse pereinamuoju laikotarpiu ir retrospektyvoje“. 

„Baltijos Asamblėjos apdovanojimai labai padeda atsiskleisti Baltijos tautų kultūrinei tapatybei, puoselėti tautinį paveldą ir dalytis kultūrinėmis vertybėmis tarp Baltijos valstybių. Mūsų regiono augimas ateityje priklauso nuo šviesiausių Baltijos žmonių protų, jų įgūdžių, našumo, sukurtų inovacijų“, – per apdovanojimų ceremoniją sakė Baltijos Asamblėjos prezidentė Giedrė Purvaneckienė.

Baltijos Asamblėjos apdovanojimai už literatūros, meno ir mokslo laimėjimus įsteigti remiantis 1993 metais, siekiant skatinti literatūros, meno ir mokslo plėtojimą Baltijos valstybėse, įvertinti ryškiausius laimėjimus šiose srityse ir skleisti juos kitose valstybėse.

Apdovanojimai – statulėlė, sertifikatas, pasirašytas Baltijos Asamblėjos prezidento ir viceprezidentų, ir piniginė premija – įteikiami specialios apdovanojimo ceremonijos metu. Baltijos valstybės skiria ne mažiau kaip 5000 eurų kiekvienam apdovanojimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.