Anykščiai 576-ąjį miesto gimtadienį švęs po gimtinės laja

Liepos 22-24 dienomis Anykščiai

Lajų takas Anykščiuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lajų takas Anykščiuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2016, 6:30 PM, atnaujinta May 18, 2017, 10:02 AM

Jos organizatoriai žada, kad nuobodžiauti neteks ir išrankiausiam svečiui: vyks VIII Pasaulio anykštėnų suvažiavimas, dešimtys kultūros ir sporto renginių, šventinė mugė ir kitos linksmybės.

Simboliška, kad Anykščių miesto šventė sutampa su pirmojo miesto paminėjimo istoriniuose šaltiniuose data – 1440 metų liepos 22-ąja. Būtent liepos 22 d. Anykščiuose ir prasidės šventinis šurmulys, kai tarptautinio floristinių kilimų konkurso dalyviai iš gėlių nuaustais kilimais papuoš ne tik centrinę miesto aikštę, bet ir kairiąją Šventosios upės krantinę.

Floristinių kilimų konkurso dalyvių ir vertinimo komisijos sąrašą papildys svečiai iš Baltarusijos, Vokietijos ir Italijos, floristinį kilimą pynę net pačiam popiežiui.

Šeštadienio programos įvairiose miesto erdvėse akcentais taps Pasaulio anykštėnų VIII suvažiavimui skirti renginiai bei kartu su Žydų kultūros ir informacijos centru organizuojama žydų kultūros šventė senamiestyje. Jos metu lankytojai ne tik galės pasiklausyti žydų muzikos ansamblio „Rakija Klezmer Orkestar“, tenoro Rafailo Karpio atliekamų kūrinių, bet ir paskanauti košerinio maisto restorano „Rishon“ patiekalų, įsigyti žydų saldumynų, suvenyrų ir knygų.

Nors gimtadienio svečius renginio organizatoriai šeštadienį pakvies į jau tradicija tapusius renginius – vakaro koncertą Dainuvos slėnyje, šviesos ir muzikos improvizacijų vakarą Anykščių šv. Mato bažnyčioje, tikimasi, kad lankytojų dėmesio sulauks ir pirmą kartą kviesianti interaktyvi patyrimų erdvė „VISA TA“, sujungsianti vandenį, vėją, ugnį ir žemę.

Sekmadienį po Šv. Onos atlaidų Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje šventę užbaigs Japonijos ambasados dovana anykštėnams ir miesto svečiams – japoniškų būgnų grupės „Daigen-gumi“ pasirodymas A. Baranausko aikštėje ir šeimos popietė-muzikinė pasaka vaikams dešiniojoje Šventosios upės krantinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.