Kintų muzikos festivalyje vieši „Grammy“ nominantas iš JAV

Įtaigus, virtuoziškas, aistringas – taip muzikos kritikai ir klausytojai apibūdina estų kilmės fagotininką iš JAV Martiną Kuuskmanną. Pagyrų jam negaili įtakingi leidiniai, tarp jų – vienas didžiausių Amerikos dienraščių „The New York Times“, nes fagotininkas savo koncertuose sugeba atskleisti dideles retai solo amplua girdimo instrumento galimybes.

Estų fagotininkas M.Kuuskmannas.<br>Organizatorių nuotr.
Estų fagotininkas M.Kuuskmannas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2016, 4:47 PM, atnaujinta May 18, 2017, 10:10 AM

„Martino Kuuskmanno koncertai verčia susimąstyti, kodėl šis instrumentas nėra toks populiarus, kaip elektrinė gitara, kuria groja kone kiekvienas paauglys. Pūsdamas fagotą M.Kuuskmannas nubloškia gitaros maniją į akmens amžių“ – taip apie charizmatiškąjį atlikėją rašo šiuolaikinės klasikinės muzikos leidinys „Sequenza 21“.

Visame pasaulyje solinius pasirodymus rengiantis fagotininkas liepos 20-ąją žengs į Kintų muzikos festivalio sceną. Svečias koncertuos su vienu ryškiausių Lietuvos fleitininkų, tarptautinių konkursų laureatu Giedriumi Gelgotu ir Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO smuikininke Dalia Simaška.

Daugiau informacijos www.kintaimusicfestival.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti