Kintų muzikos festivalį užbaigs Tarptautinis jaunimo orkestras

Klasikinės muzikos klausytojų pamėgtą Kintų muzikos festivalį rengianti VšĮ „Kintai Arts“ prieš vienerius metus pradėjo projektą (finansuojamą Europos ekonominės erdvės finansų mechanizmų lėšomis) „Praeities ir dabarties muzika Lietuvos – Islandijos dialoge“, apimantį dviejų kultūriškai skirtingų valstybių – Lietuvos ir Islandijos – šiuolaikinės muzikos plėtrą, atlikėjų tarpusavio bendradarbiavimą bei socialinių tikslų įgyvendinimą.

Dirigentas M.Stakionis.<br>D.Matvejevo nuotr.
Dirigentas M.Stakionis.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2016, 2:12 PM, atnaujinta May 17, 2017, 1:44 PM

Nuo pat projekto pradžios prie jo prisijungė Gedimino Gelgoto vadovaujamas Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO ir islandų styginių kvartetas SKARK, vienija panaši propaguojamos muzikos estetika ir požiūris į muzikos atlikimo kokybę.

Projekto kūrėjai neatsitiktinai pasirinko koncertams nedidelius Lietuvos miestus ir miestelius. Lankydamiesi Kėdainiuose, Šilutėje ir Kintuose, jie kvietė į pasirodymus ir socialinės rizikos grupių žmones, supažindino juos su šiuolaikine ir praeities muzika. Ji taip pat skambėjo Vilniuje ir tolimajame Reikjavike.

Bendrą muzikinę kompoziciją, sujungusią šiuolaikinę lietuvių kompozitoriaus G.Gelgoto ir islandų kūrėjo Danielio Bjarnasono muziką, taip pat XIX a. žydų kompozitoriaus Wolfo Ebanno kūrybą, koncertams parengė G.Gelgotas. Ji buvo įamžinta kompaktinėje plokštelėje ir metų pradžioje pristatyta Vilniuje, Kėdainiuose, Šilutėje, minint Lietuvos nepriklausomybės 25-metį.

Įgyvendinus projektą, jo organizatoriams ir dalyviams kilo mintis pratęsti šią iniciatyvą, pritaikius minėtą kompoziciją orkestro sudėčiai. Šįkart prie projekto prisijungė jauni ir talentingi atlikėjai iš Baltijos jūros regiono šalių.

Liepos 27-ąją pirmasis koncertas įvyko Saugų liuteronų bažnyčioje, vėliau orkestras atliko kompoziciją Klaipėdos koncertų salės parko estradoje, o liepos 29 d. 20 val. ji skambės Kintų muzikos festivalio uždaryme, Kintų katalikų bažnyčioje. Tarptautiniam simfoniniam jaunimo orkestrui diriguos Martynas Stakionis ir Gediminas Gelgotas.

Daugiau informacijos: www.kintaiarts.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.