Relikvijų muziejaus eksponatai – senas bilietas ar mamos palto saga

Neringiškiai kviečiami būti eksperimentinės parodos – muziejaus kūrėjais. Neįprastos parodos „Muziejų kuriame kartu“ eksponatu gali tapti senas sugedęs radijo imtuvas, pageltęs teatro bilietas ar net iš mamos palto kažkada ištrūkusi saga.

Neringiškiai kviečiami tapti muziejaus kūrėjais.<br>„Neringos muziejų“ nuotr.
Neringiškiai kviečiami tapti muziejaus kūrėjais.<br>„Neringos muziejų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Oct 27, 2016, 11:53 AM, atnaujinta May 10, 2017, 2:59 AM

Surengti netradicinę parodą sumanyta artėjant Neringos miesto 55-ajam gimtadieniui, kuris bus švenčiamas lapkričio viduryje. Iniciatyvos ėmėsi Neringos muziejai.

Žmonių atneštos relikvijos bus pateikiamos su jų istorijomis – kartais tik dėl netikėtų aplinkybių paprasčiausias daiktas gali tapti įdomiu eksponatu.

„Šiandien, kai šiuolaikiniam žmogui Atmintis ir Istorija dažniau asocijuojasi su internetinėmis Google ar Vikipedijos duomenų bazėmis, norime paskatinti visuomenę susimąstyti, kas mums yra Istorija ir Vertybė. Projektu „Muziejų kuriame kartu“ siekiame ne tik įtraukti Neringos žmones į bendrą kūrybinę veiklą, bet kartu su visais ieškoti atsakymų į klausimus, kaip mūsų asmeninio gyvenimo istorija tampa pasaulio istorija, kaip mūsų kasdienis gyvenimas keičia daiktų vertę ir ką kiekvienam iš mūsų reiškia Atmintis ir ją įkūnijantys daiktai“, – sakė savivaldybės įstaigos „Neringos muziejai“ direktorė dr. Lina Motuzienė.

Jos teigimu, dažnai net nesusimąstome, kad tai, ką šiandien kuriame ir kas jau dabar dulka mūsų stalčiuose, palėpėse ar garažuose, galbūt vieną dieną puikuosis muziejų apšviestose vitrinose, o ateities kartos stebėsis tuo, kas mums dabar atrodo įprasta ir nereikšminga.

Todėl neringiškiai kviečiami nelaukti tos miglotos ateities ir jau dabar kurti muziejų kartu.

Relikvijų laukiama Kuršių nerijos istorijos muziejuje, o parodą čia žadama atidaryti lapkričio 25 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.