Atgims prieš 30 metų skambėjęs lietuviškas miuziklas

Sausio 20 d. Vilniaus teatre „Lėlė“ iš naujo atgims prieš 30 metų skambėjusi Giedriaus Kuprevičiaus muzika ir melodingos Violetos Palčinskaitės eilės miuzikle „Aš tau siunčiu labų dienų“.

Iš archyvų atkurti prieš daug metų gyvavusį miuziklą „Aš tau siunčiu labų dienų“ kūrybinei komandai buvo tikras iššūkis.
Iš archyvų atkurti prieš daug metų gyvavusį miuziklą „Aš tau siunčiu labų dienų“ kūrybinei komandai buvo tikras iššūkis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2017, 9:18 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 7:26 AM

Kompozitoriaus G.Kuprevičiaus ir poetės V.Palčinskaitės pristatinėti nereikia – ne viena karta užaugo dainuodama žinomas arijas iš miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais“ ir skaitydama mylimos vaikų autorės knygas. Tačiau mažai kas žino, kad prieš 30 metų bendradarbiaujant šiems dviem Lietuvos grandams buvo sukurtas miuziklas, o vėliau ir filmas pavadinimu „Traukinys į Bulzibarą“.

Iš archyvų atkurti prieš tiek daug metų gyvavusį miuziklą kūrybinei komandai buvo tikras iššūkis, o kartu ir lietuviško muzikinio lobio prikėlimas. Netikėtina, kad iki šiol ypač aktualiomis temomis kalbantis kūrinys ir nepaprasto grožio muzika buvo užmiršti.

Nauji vaikų ugdymo metodai, konfliktai tarp švietimo įstaigos valdžios ir mokytojų, švietimo įstaigų reformų būtinumas, naujosios kartos sąmoningumas ir drąsa, o svarbiausia – per pamokas neišmoktos tiesos apie ėjimą į laimę – štai apie ką kalba šis laiko ribų neturintis miuziklas.

Beje, kartu su nesenstančiomis temomis atgis ir prieš 30 metų skambėjusi lietuviška elektroninė muzika – miuzikle išgirsime G.Kuprevičiaus prieš dešimtmečius įkurtos lietuviškos elektroninės muzikos pradininkės grupės „Argo“ kompozicijas.

Miuziklo „Aš tau siunčiu labų dienų“ premjera. Sausio 20 d. 18 val. 30 min. Vilniaus teatre „Lėlė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.