Kultūros ministrė: „Ekspertų pirkimas pagal mažiausią kainą – ydingas“

Sausio 17 d. Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ir jos politinio pasitikėjimo komanda susitiko su valstybės kontrolieriumi Arūnu Dulkiu ir aptarė strateginius kultūros planavimo ir politikos klausimus, ministerijai pavaldžių įstaigų veiklą, atkreipė dėmesį į esamą situaciją vertinant kultūros ir meno projektus, skiriant jiems finansavimą.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.<br>T.Bauro nuotr.
Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2017, 11:44 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:00 AM

„Situacija, kuri yra dabar, kuomet dėl Kultūros tarybos finansavimo kultūros ir meno projektams konkuruoja biudžetinės įstaigos ir nevyriausybinės organizacijos, sudaro nevienodas konkurencines sąlygas. Taip neturėtų būti, nes tokia praktika reiškia, kad nevykdomas Biudžetinių įstaigų įstatymas, kuriame nurodyta, kad valstybė turi prisiimti pilną atsakomybę ir skirti lėšas biudžetinėms įstaigoms ne vien tik darbuotojų ir pastatų išlaikymui. Turėtų būti numatyti atskiri finansavimo mechanizmai, kad kasmet papildomai iš valstybės biudžeto gaunantys lėšas nekonkuruotų su tais, kurie tų lėšų negauna“, – susitikimo metu sakė ministrė.

Susitikime su valstybės kontrolieriumi kultūros ministrė atkreipė dėmesį, kad šiuo metu vykdoma kultūros ir meno ekspertų vertinimo pirkimų procedūra, kuri įpareigoja vadovautis mažiausios kainos kriterijumi, yra ydinga ir neužtikrina profesionalaus projektų vertinimo. Pasak ministrės, Kultūros ministerija inicijuos Viešųjų pirkimų įstatymo pataisas, kad ši situacija būtų išspręsta.

Kultūros ministrė pritarė valstybės kontrolieriui, kad būtina sudaryti sąlygas aktyvesnei kultūros ir meno ekspertų veiklai, kuri padėtų ministerijai formuoti kultūros politiką. Ministrė paminėjo, kad tas jau daroma – įsteigta Kultūros ministerijos kolegija. Susitikimo metu sutarta, kad svarbi ir ministerijai pavaldžių įstaigų veikla, kuri turėtų būti orientuota į rezultatą, sukurta šių įstaigų vertinimo ir motyvacinė sistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.