Jauna dramaturgė kviečia: „Pasvarstykime, kas yra priklausomybė ir nepriklausomybė“

Jauna dramaturgė Milda Sokolovaitė sausio 27-ąją Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Balkono teatre pristatys savo pjesę „(Ne)priklausomybė“.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Balkono teatre nuolat rengiami naujų pjesių skaitymai.
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Balkono teatre nuolat rengiami naujų pjesių skaitymai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2017, 11:45 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 5:34 PM

Kas yra priklausomybė ir nepriklausomybė? Žodis „Nepriklausomybė“ iš didžiosios raidės daugeliui siejasi su politiniu išsilaisvinimu ir istorine šalies perspektyva.

Tačiau šiandien aktualios tampa ir šio žodžio iš mažosios raidės reikšmės: įvairios psichologinės bei fiziologinės priklausomybės ir būdai iš jų ištrūkti.

Būtent apie tai žada kalbėti jauna dramaturgė M.Sokolovaitė pjesėje „(Ne)priklausomybė“. Tai jau trečiasis šiuolaikinės dramaturgijos skaitymų ir aptarimų Balkono teatre renginys.

„(Ne)priklausomybės“ eskizas gruodžio mėnesio pradžioje laimėjo LMTA scenos meno darbų eskizų konkursą „Balkono okupacija“. Konkurso prizas – tolesnio pjesės plėtojimo ir pastatymo galimybės.

Taigi netrukus skaitymuose bus pristatyta visa pjesė, o kovo mėnesį LMTA Teatro dienų festivalyje įvyks pagal šią pjesę sukurto spektaklio premjera.

Pjesė „(Ne)priklausomybės“, pasak autorės, kvies diskutuoti apie tai, kas yra priklausomybė, kokios gali būti jos formos ir priežastys.

„Priklausomybės sindromas – tai reiškinių kompleksas, kai medžiagos vartojimas ar veiksmo kartojimas individui yra daug svarbesnis nei kitoks elgesys. Fiziologinė priklausomybė nuo alkoholio, narkotikų ar kitokių svaigalų tėra viena priklausomybės formų, tačiau šiame projekte norėčiau gvildenti šią temą platesne prasme“, – kalbėjo M.Sokolovaitė.

Autorė ketina ne moralizuoti ir ne nukrypti į prevencijos formų paiešką, o stengtis praplėsti kiekvieno iš mūsų sąmoningumą šia tema: „Tai bus vykdoma kuriant gyvą pasirodymą („live art“), pasitelkiant kolektyvinės kūrybos principus.“

M.Sokolovaitė LMTA studijuoja vaidybą. Iki tol jaunoji menininkė Londono karališkojoje iškalbos ir dramos mokykloje baigė bakalauro studijas, mokėsi Norvegijoje.

Pjesės „(Ne)priklausomybė“ skaitymas. Sausio 27 d. 18 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Balkono teatras. Įėjimas laisvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.