Vienoje scenoje – jaunieji talentai ir Kauno miesto simfoninis orkestras

Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) kiekvieną penktadienį kviečia klausytojus pasinerti į klasikinės muzikos garsų pasaulį. Dažnai scenoje orkestras pasirodo su muzikos besimokančiais bei studijuojančiais moksleiviais ir studentais. Šie koncertai skirtas pristatyti jaunuosius talentus ir būsimus profesionalius atlikėjus. Jau tradiciniai tapo Kauno miesto simfoninio orkestro rengiami koncertai kartu su laureatais tapusiais moksleiviais iš Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos. Vasario 10 d., penktadienį,  KMSO pristato koncertą su jaunaisiais muzikantais.

Kauno miesto simfoninis orkestras koncertuos su jaunaisiais muzikais.
Kauno miesto simfoninis orkestras koncertuos su jaunaisiais muzikais.
V.Kaliūnas vieną dieną rankose laiko obojų, o kitą – batutą.
V.Kaliūnas vieną dieną rankose laiko obojų, o kitą – batutą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 10, 2017, 10:31 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:33 AM

Kiekvienais metais Kauno J.Naujalio muzikos gimnazija atrenka gabiausius, talentingiausius bei geriausiai pasiruošusius mokinius iš visų specialybių. Rengiamame koncerte klausytojai turės puikią progą išgirsti jaunuosius atlikėjus – Simoną Miknių (fortepijonas), Dominyką Norbontaitę (fortepijonas), Tadą Girčių (obojus), Aureliją Poškaitę (fleita), Rapolą Bartulį (klarnetas), Barborą Laukaitytę (smuikas), Mariją Raisanen (smuikas), Laurą Norbontaitę (smuikas). Kauno miesto simfoniniam orkestrui ir solistams diriguos svečias – dirigentas Vidmantas Kaliūnas.

Vokietijos radijo Sarbriukeno filharmonijos orkestro solo obojininkas V.Kaliūnas, vieną dieną rankose laikantis obojų, o kitą – batutą, intriguojamais, išraiškingais, daugiaplaniais pasirodymais prie dirigento pulto vis labiau didina savo talento gerbėjų būrį. Muzikantai, kuriems teko su juo groti, aukštai vertina šio dirigento skleidžiamą energetiką, jo puikų repeticijų organizavimą ir dirigavimo techniką. Jau studijų metais V.Kaliūnas buvo pakviestas užimti solo obojininko etatą SWR Kaiserslauterno radijo orkestre. Jis sukaupė gausų orkestro kūrinių nuo baroko iki moderniosios muzikos repertuarą. V.Kaliūnas dirigavo „Berliner Sinfonietta“, Sarbriukeno „Collegium Instrumentale“, Bulgarijos „Pazardjik Symphony Orchestra“ bei Saro krašto jaunimo simfoniniam orkestrui. Solistų, su kuriais koncertavo šis dirigentas, sąrašui priklauso daug garsių didžiuosiuose Vokietijos operos teatruose dirbančių solistų ir ARD konkursų jaunųjų laureatų, iš kurių paminėtini Tanja Becker-Bender, Jonė Kaliūnaitė-Fassbender ir Guilhaume'as Santana.

Nuo 2010 metų V.Kaliūnas yra Sarlouiso apskrities simfoninio orkestro meno vadovas. Jo vadovaujamas orkestras išgarsėjo kaip jaunųjų solistų karjeros tramplynas. Naujametis orkestro koncertas, į kurį kasmet išperkami visi bilietai, yra didelis įvykis Sarlouise. Koncerto programoje – Edvardo Griego, Wolfgango Amadeaus Mozarto Vincenzo Bellini, Pablo de Sarasate's, Camille'io Saint-Saenso, Josefo Suko kūriniai.

Kauno miesto simfoninio orkestro ir Kauno J.Naujalio muzikos gimnazijos moksleivių koncertas. Vasario 10 d. 18 val. Kauno filharmonija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.