„Vaidilos klasikos“ koncertai – tiesiogiai per internetinį portalą lrytas.tv  

Tiesioginės koncertų transliacijos, sparčiai populiarėjančios visame pasaulyje, tampa vis madingesnės ir Lietuvoje. XXI a. tai nėra jokia naujiena, tačiau „Vaidilos klasikos“ projekto organizatoriai, bendradarbiaudami su internetiniu portalu lrytas.tv, pristato sistemingą koncertų ciklą, kuris bus transliuojamas gyvai du tris kartus per mėnesį.

„Vaidilos“ teatro salėje rengiamų koncertų bus galima tiesiogiai klausytis per internetinę televiziją.
„Vaidilos“ teatro salėje rengiamų koncertų bus galima tiesiogiai klausytis per internetinę televiziją.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-03 12:42, atnaujinta 2017-04-08 16:42

„Tiesioginės transliacijos stipriai populiarėja visame pasaulyje, ypač atsiradus „live“ socialinio tinklo „Facebook“ transliacijoms, kuriomis naudojasi vis daugiau jo vartotojų, – teigė „Vaidilos“ teatro vadovas Gediminas Jankus. – Kas neturi galimybės atvykti į koncertą, tačiau nori sekti visas naujienas, tai gali padaryti tiesiogiai. Šiuolaikinės technologijos vis labiau pasiteisina, juolab kad vieną transliaciją jau turėjome ir ji pavyko puikiai. Klasika XXI a. – ne vien įvairios transformacijos į naująsias technologijas, o labiau prisitaikymas – klasika nesikeičia, o prisitaiko prie kiekvieno amžiaus, ar tai  būtų romantizmas, ar modernizmas, ar XXI a.“

„Vaidilos klasikos“ meno vadovas ir pianistas Darius Mažintas taip pat džiaugėsi, kad kartu su lrytas.tv žengė naują žingsnį: „Tiesioginės transliacijos nėra naujiena, tačiau mes tai darysime sistemingai – du ar tris kartus per mėnesį transliuosime didžiausius “Vaidilos klasikos“ koncertus“.

G.Jankus pridūrė, jog žiūrint tiesiogines transliacijas kyla didesnis noras pamatyti koncertą gyvai: „Aš visuomet seku naujienas, ypač šiuo metu mano dėmesį patraukė naujoji Hamburho filharmonija, kuri taip pat geriausius koncertus transliuoja tiesiogiai. Ir man kaskart vis labiau norisi ne tik žiūrėti transliaciją, bet ir nuvykti paklausyti koncertų gyvai.“

„Vaidilos klasikos“ iniciatoriai teigia nebijantys, jog tiesioginės transliacijos atims dalį koncertų lankytojų, nes, pasak jų, tai du skirtingi ir nesulyginami dalykai.

„Tiesioginė transliacija niekada nepakeis gyvo garso. Mes tikrai nebijome, kad dėl to prarasime dalį žmonių, kurie nebeis į koncertus. Ne, taip tikrai nebus, kadangi gyvas atlikimas ir tiesioginė transliacija yra visiškai nesulyginami dalykai. Tradicijos ir procesas, kuris tave pakylėja einant į koncertą: atėjimas, žengimas per raudoną kilimą, atsisėdimas istorinėje išskirtinės architektūros salėje, puiki akustika, gyvuos visada“, – su užsidegimu ir energija kalbėjo D.Mažintas. Tikslas, kurį „Vaidilos klasikos“ vadovai nori pasiekti, -turėti savo ar partnerių kanalą, per kurį bus galima sistemingai transliuoti koncertus už tam tikrą mėnesinį ar metinį mokestį, taip pat šiuolaikiškai ir inovatyviai viešinti klasiką Lietuvoje bei pasaulyje, kad tai būtų prieinama visiems, kelti kultūrinį šalies lygį ir populiarinti „Vaidilos klasikos“ projektą, didinti jo žinomumą.

„Berlyno filharmonija turi savo puslapį, kuriame gali prisiregistruoti ir už tam tikrą mokestį klausytis koncerto gyvai, arba gali už mažesnį mokestį klausyti koncertų iš archyvų. Tad mūsų tikslas labai panašus – turėti savo internetinę platformą, per kurią galėsime transliuoti visus „Vaidilos klasikos“ koncertus“, – teigė D.Mažintas.

Klasikinės muzikos projekto koncertuose bus pasitelkiamas profesionalus garsas: statoma profesionali garso įranga bei samdomi garso režisieriai. Tai nebus vienos kameros principas, tam bus ruošiamasi atsakingai ir rimtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.