Rusijos koncertų rengėjai nutarė pasipelnyti iš sergančio Dmitrijaus Chvorostovskio

Rusijos mieste Krasnojarske iškelta baudžiamoji byla dėl machinacijų 2015 metais rengiant iš šio miesto kilusio pasaulinio garso baritono Dmitrijaus Chvorostovskio (55 m.) koncertą. Įtariami Krasnojarsko krašto filharmonijos vadovai: generalinio direktoriaus pavaduotojas komercinei veiklai Stanislavas Liumas (37 m.) ir juridinio skyriaus vadovas Maksimas Bondarenka (39 m.).

 Vieną garsiausių baritonų pasaulyje D.Chvorostovskį kamuoja smegenų auglys.
 Vieną garsiausių baritonų pasaulyje D.Chvorostovskį kamuoja smegenų auglys.
 D.Chvorostovskis ir A.Netrebko dainuoja "Pamaskvio vakarus" Raudonojoje aikštėje Maskvoje.
 D.Chvorostovskis ir A.Netrebko dainuoja "Pamaskvio vakarus" Raudonojoje aikštėje Maskvoje.
Baritonas D.Chvorostovskis kovoja su okologine liga.
Baritonas D.Chvorostovskis kovoja su okologine liga.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 3, 2017, 8:21 AM, atnaujinta Nov 3, 2017, 1:41 PM

Federalinės saugumo tarnybos (FST) duomenimis, 2015 m. vasarą S.Liumas ir M.Bondarenka įkūrė koncertų rengimo firmą. Po to su savo firma jie sudarė sutartis dėl paslaugų teikimo rengiant D.Chvorostovskio pasirodymą Krasnojarsko Didžiojoje koncertų salėje. Viena buvo susijusi su garso ir apšvietimo įrangos nuoma, pagal kitą dalyvauti koncerte turėjo būti pakviestas žinomas muzikos ansamblis iš Sankt Peterburgo.

FST nustatė, kad sutartyse nurodytos paslaugos nebuvo suteiktos, o dešimt milijonų rublių (150 tūks. eurų) – tiek jos buvo įvertintos – pervesta į firmos sąskaitą. Tyrėjai tai kvalifikavo kaip sukčiavimą. M.Bondarenkos judėjimo laisvė apribota rašytiniu pasižadėjimu neišvykti, S.Liumui Krasnojarsko centrinis rajono teismas skyrė dviejų mėnesių namų areštą. Jis negali naudotis jokiomis ryšio priemonėmis, tarp jų – ir internetu, bendrauti su byloje figūruojančiais asmenimis.

Šią savaitę byloje atsirado naujas veikėjas. Lapkričio 1 d. Krasnojarsko filharmonijos generalinė direktorė Julija Kulakova (47 m.) su savo advokatu atėjo į FST valdybą ir parašė prisipažinimą.

“Tiriama, ką ji žinojo apie sukčiavimo schemą ir kiek prisidėjo prie nusikaltimų filharmonijoje”, – žiniasklaidai pranešė FST valdybos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.