Eugenijus Chrebtovas debiutuoja „Traviatoje“

Lapkričio 18 d. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) Giuseppe‘s Verdi operos „Traviata“ spektaklyje Žermono partiją pirmąkart dainuos baritonas Eugenijus Chrebtovas.

 Baritonas E.Chrebtovas debiutuos Žermono vaidmeniu.
 Baritonas E.Chrebtovas debiutuos Žermono vaidmeniu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2017, 2:20 PM

Šiam debiutui solistas pradėjo ruoštis dar vasaros pradžioje. Rugpjūtį su LNOBT paramos fondo „Orfėjaus lyra“ parama jis savaitei buvo išvykęs tobulinti Žermono partijos niuansų pas Milane savo privačią studiją įkūrusį vokalo pedagogą Massimiliano Bullo, prieš tai keturis dešimtmečius dirbusį konsultantu „La Scala“ teatre.

M.Bullo ne kartą yra tekę ruošti solistus pastatymams, kuriems vadovaudavo dirigentai Riccardo Muti ar Claudio Abbado. Jis dirbo su tokiomis italų operos legendomis kaip Piero Cappuccilli, Nicolai Ghiaurov, Luciano Pavarotti. Su juo konsultuodavosi ir primadona Maria Guleghina.

Šeštadienio „Traviatos“ spektaklyje Žermono sūnaus Alfredo partiją atliks tenoras Tomas Pavilionis, o Alfredo mylimosios Violetos partiją – teatro primadona Viktorija Miškūnaitė, keičianti susirgusią Joaną Gedmintaitę. Spektaklį diriguos maestro Julius Geniušas.

Tai – jau paskutinis operos spektaklis LNOBT Didžiojoje salėje lapkričio mėnesį. Kitą savaitę joje prasidės baletmeisterio Martyno Rimeikio kuriamo šiuolaikinio baleto „Procesas“ sceninės repeticijos, kurios truks iki pat premjerinių spektaklių gruodžio 1 ir 2 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.