Per LRT Kultūrą – išskirtinis Eimunto Nekrošiaus interviu

Šį sekmadienį LRT Kultūros laidų cikle „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ – išskirtinis pokalbis su pasaulinio garso lietuvių režisieriumi Eimuntu Nekrošiumi.

TV laidoje „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ dainininkė kalbins režisierių E.Nekrošių.
TV laidoje „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ dainininkė kalbins režisierių E.Nekrošių.
N.Kazlaus – Brunhilda E.Nekrošiaus režisuotoje operoje „Valkirija“.
N.Kazlaus – Brunhilda E.Nekrošiaus režisuotoje operoje „Valkirija“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 3:41 PM

Milano „La Scala“ , Florencijos, Palermo, Maskvos Didysis teatrai ir pagaliau Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras – tai tik dalis scenų, kuriose operas statė E.Nekrošius. Kaip pasakojo pats režisierius, opera įtraukė jį atsitiktinai, bet tai jam – likimo pokštas ir dovana.

„Pirmą kartą jis atvirai kalbės apie įstabų operos kosmosą, kur šimtmečiais formavęsi žvaigždžių paradai stebina net visko mačiusį maestro!” – interviu nepraleisti kvietė lietuvių operos dainininkė, laidos vedėja N.Kazlaus.

Pasak jos, kalbinant režisierių pauzės ne mažiau iškalbingos nei žodžiai: „Kaip sako maestro, režisierius nebūtinai visažinis, jo pasiūlomi sprendimai intuityvūs, bet galiausiai išlaisvina atlikėją. O simboliai kūryboje tėra žodžiai: „Smėlis ir yra smėlis.“ Ieškoti reikia visada, o atsakymai – ne galutiniai. Tai žingsnis, kasdien atveriant duris į kiemą, į kelią, į teatrą – einant tarp amžinųjų ženklų, kurie ir žemiški, ir paslaptingi.“

„Stengiuosi prie nieko neprisirišti, kad materija nepančiotų atveriant rytdienos duris, kur klausimas – kodėl? – dar neatsakytas“, – sakė E.Nekrošius.

Dviejų menininkų atviras pašnekesys, prisimenant bendrus kūrybinius ieškojimus ir atradimus operos pasaulyje – jau šį sekmadienį, kovo 25 d. 21 val.15 min. per LRT Kultūrą.

Po laidos – 22 val. 10 min. – E.Nekrošiaus režisuota R.Wagnerio opera „Valkirija“, kurioje pagrindinį Brunhildos vaidmenį sukūrė sopranas N.Kazlaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?