Niujorko kamerinės muzikos festivalio dovana vilniečiams – nemokamas koncertas

Vilniuje svečiuosis Niujorko kamerinės muzikos festivalis, pristatysiantis legendinio pianisto Sviatoslavo Richterio scenos partnerį, pianistą Vasilijų Lobanovą kartu su smuikininke Elmira Darvarova – iki šiol vienintele istorijoje moterimi tapusia Niujorko „Metropoliten Opera“ pirmuoju smuiku. 

V.Lobonovas ir E.Darvarova.<br>Rengėjų nuotr.
V.Lobonovas ir E.Darvarova.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 5:01 PM

Garsiausiose pasaulio koncertų salėse pasirodantis duetas balandžio 30 d. koncertuos Vilniaus „Vaidilos“ teatre, kur skambės Johanneso Brahmso, Claros Schumann ir Cesaro Francko šedevrai smuikui ir fortepijonui. Tai išskirtinė proga pasiklausyti šių pasaulinio lygio muzikantų – Vasilijaus Lobanovo ir Elmiros Darvarovos vienoje scenoje, be to, šis koncertas – nemokamas, todėl visi pageidaujantys dalyvauti turėtų registruotis internetu, kadangi vietų skaičius ribotas.

JAV gyvenanti smuikininkė Elmira Darvarova, kritikų vadinama charizmatiška, tobulo garso išgavimo meistre, buvo nominuota „Grammy“ muzikos apdovanojimams, o vos praėjusiais metais ji laimėjo auksinį medalį „Global Music Awards“ apdovanojimuose. Elmira Darvarova iki šiol laikoma sensacija, tapusi pirmąja (ir kol kas vienintele) koncertmeistere moterimi visoje Niujorko „Metropoliten Opera“ istorijoje. 

Per savo karjerą ši smuikininkė yra bendradarbiavusi, rengiant kamerinės muzikos programas, su garsiausiais pasaulio muzikantais: Jamesu Levine’u, Janosu Starkeriu, Gary’iu Karru, Pascaliu Rogé bei Vasilijumi Lobanovu. Elmira Darvarova taip pat kartu dirbo su garsiausiomis pasaulio įrašų industrijos kompanijomis kaip: „Sony“, „Deutsche Grammophon“, „EMI“. Šiuo metu smuikininkė Elmira Darvarova yra Niujorko kamerinės muzikos festivalio meno vadovė.

Jos scenos partneris, pianistas ir kompozitorius Vasilijus Lobanovas – vienas ryškiausių savo kartos muzikantų, 9 dešimtmetyje duetu koncertavęs su pelnytai tituluojamu vienu geriausiu XX a. pianistų – Sviatoslavu Richteriu.

Vasilijus Lobanovas mokėsi iš ryškiausių muzikos pasaulio žvaigždžių Maskvos konservatorijoje: fortepijono – pas legendinį pedagogą Heinrichą Neuhausą ir Levą Naumovą, taip pat kompozicijos – pas Sergejų Balasanianą ir garsųjį kompozitorių Alfredą Schnittkę, kuris apie Vasilijų Lobanovą yra pasakęs: „Esama talentingų kompozitorių ir pianistų, bet retai šie talentai dera kartu, išlaikydami puikią proporciją, kaip tai yra Vasilijaus Lobanovo atveju.“ 

Per visą savo karjerą Vasilijus Lobanovas yra surengęs koncertų kartu su pasaulinio lygio menininkais: Olegu Kaganu, Natalia Gutman, Victoru Tretiakovu, Juri Bashmetu, Leonidu Kavakos, Gidonu Kremeriu ir kitais. Kompozicijos, kamerinės muzikos ir fortepijono meistriškumo kursus Vasilijus Lobanovas veda daugelyje pasaulio šalių: Vokietijoje, Austrijoje, Lenkijoje, Japonijoje, Čilėje, Suomijoje. Nuo 2016 m. jis dėsto Kalaidos konservatorijoje (Šveicarija) ir Birmingemo konservatorijoje (Anglija). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.