Dainų šventės rengėjai: „Mere, nekelkite chaoso“

Trečiadienį pasirodžius Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus pasisakymui socialinėje erdvėje apie tai, kaip šis neva gelbėja Dainų šventę, renginį organizuojančio Lietuvos nacionalinio kultūros centro vadovas Saulius Liausa dalijasi apmaudu dėl bendradarbiavimo su miesto ūkvedžiu stygiaus.

 Lietuvos nacionalinio kultūros centro vadovas S.Liausa (kairėje) apmauja dėl bendradarbiavimo su miesto ūkvedžiu R.Šimašiumi stygiaus.
 Lietuvos nacionalinio kultūros centro vadovas S.Liausa (kairėje) apmauja dėl bendradarbiavimo su miesto ūkvedžiu R.Šimašiumi stygiaus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2018, 6:42 PM

„Viena vertus, tai, kaip sureagavo ir kokią pagalbą suorganizavo Vilniaus miesto savivaldybė, yra sveikintinas žingsnis, ir mes labai dėkojame visiems verslams, kurie į tai įsitraukė ir savanoriškai prisidės prie šventės kūrimo Vilniaus mieste.

Visdėlto apmaudu, kad ten, kur turėtume bendradarbiauti, žongliruojama politine įtaka ir sukeliamas visuomenės pasipiktinimas tuo, dėl ko mes, kaip organizatorius, turime labai aiškius apribojimus ir, neabejoju, meras tai puikiai žino“, – teigė S.Liausa ir pridūrė, kad norintieji tiekti maistą gali susisiekti su Dainų šventės atsakingais koordinatoriais, kad galima būtų operatyviai sudėlioti ir susiderinti papildomo maisto tiekimo planą.

Patikinama, kad jau vakar situacija buvo sukontroliuota be esminių nesklandumų. Šiandien maisto užtenka, tiekimas vykdomas sklandžiai, tai parodė ir šios dienos pietūs, kurių metu maistas buvo tiektas didesniam dalyvių skaičiui nei ankstesnėmis šventės dienomis.

S.Liausos teigimu, meras asmeniškai nėra dalyvavęs nė viename Dainų šventės rengėjų darbiniame posėdyje, jo nebuvo matyti ir žiniasklaidai organizuotuose renginiuose, kurių vien šiemet buvo mažiausiai keturi.

„Mes, kaip organizatorius, be abejo prisiimame visą atsakomybę ir visomis išgalėmis stengiamės spręsti bet kokias kilusias problemas, bet vis tiek labai apmaudu, kad Vilniaus miesto meras, nors ir buvo kviečiamas įsitraukti anksčiau, savo iniciatyvą parodė su mumis net nepasitaręs, neįsigilinęs į konkrečiai su maisto tiekimu susijusią padėtį.

Nereikia pamiršti, kad mes ne tik Vilniui, bet ir visai Lietuvai, visiems pasaulio lietuviams kuriame ir dovanojame šventę, todėl pajėgos ir galimybės padėti turėtų būti jungiamos bendradarbiavimo principu. Bent čia mes tikėtumėmės iš mero ne žaisti politinius žaidimus, o susėsti prie vieno stalo ir aptarti, ką galima nuveikti kartu visų labui“, – dėstė S.Liausa.

Dainų šventės organizatorius darsyk dėkoja verslo organizacijoms, kurios sutinka savanoriškai prisidėti tiekiant papildomą maistą ir kviečia tą daryti koordinuotai susisiekus su šventės vyriausiąja koordinatore Inga Kriščiūniene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?