Festivalis pagerino Guinnesso rekordą – subūrė 385 kaliauses

Latvijos pašonėje esantis Žagarės miestas (Joniškio r.) netrukus išgarsės visame pasaulyje. Žagarės vyšnių festivalio rengėjai pasiekė vienoje vietoje susibūrusių gyvų kaliausių pasaulio rekordą.

Kaliausių susibūrimas Žagarėje pateks net į Guinnesso rekordų knygą.<br>Festivalio organizatorių nuotr.
Kaliausių susibūrimas Žagarėje pateks net į Guinnesso rekordų knygą.<br>Festivalio organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jul 18, 2018, 5:05 PM

Žagarės vyšnių festivalis savaitgalį įvyko jau keturioliktą kartą. Šįkart rengėjai sumanė peržengti sienas – pagerinti Guinnesso rekordų knygoje esantį kaliausių rekordą.

Iki šiol daugiausia gyvų kaliausių buvo pavykę suburti Rėjaus (Didžioji Britanija) miestelyje vykusiame renginyje. Britai vienoje vietoje buvo surinkę 293 persirengėlius.

Liepos 14-ąją, pagrindinę festivalio dieną, parke prie scenos susirinko didžiulė kaliausėmis apsirengusių žmonių minia. Tiesa, į rekordinę minią pateko ne visi – dalyviai buvo atrinkti pagal griežtai nustatytas Guinnesso rekordus fiksuojančios organizacijos reikalavimus.

Visi persirengėliai privalėjo turėti galvos apdangalą, vilkėti drabužiais ilgomis rankovėmis, ilgomis kelnėmis arba sijonu. Be to, apranga turėjo būti ne tik sulopyta, bet ir paplyšusi, o per skyles privalėjo kyšoti šiaudai.

Specialiame aptvare susirinko net 406 persirengėliai, bet nuspręsta dar kartą kruopščiai patikrinti, ar visi dalyviai atitinka griežtus reikalavimus.

Taip buvo išbrokuotas 21 persirengėlis – aptvare liko 385 kaliausės.

„Šią savaitę išsiųsime visą medžiagą, o rudenį lauksime patvirtinimo, kad patekome į Guinnesso rekordų knygą“, – kalbėjo Žagarės vyšnių festivalio rengėjas Mindaugas Balčiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.