„Sostinės dienų“ staigmena – garsi britų roko grupė „Everything Everything“

Kaip ir kiekvienais metais, pirmąjį rudens savaitgalį Vilnių išjudins didžiausias miesto festivalis „Sostinės dienos“. Netrukus bus paskelbta visa renginių programa, iš kurios aiškėja itin džiugi žinia – organizatoriams pavyko pasikviesti garsiąją britų grupę „Everything Everything“.

 Grupė „Everything Everything“ .<br> Organiozatorių nuotr.
 Grupė „Everything Everything“ .<br> Organiozatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2018, 3:43 PM

2007 m. susikūrusi ir jau eilę metų didžiausiuose pasaulio muzikos festivaliuose, tokiuose kaip „Glastonbury“ Didžiojoje Britanijoje, „Sziget“ Vengrijoje, Hamburgo „Dockville Festival“ Vokietijoje ir daugybėje kitų, koncertuojanti indie roko grupė iš Mančesterio milijonų gerbėjų širdis yra pavergusi originaliu stiliumi, užkrečiančia energija scenoje bei įspūdingais pasirodymais.

„Everything Everything“ yra laimėję visą eilę prestižinių apdovanojimų: Britų Muzikos Prodiuserių Gildijos apdovanojimą už geriausią Metų singlą („Kemosabe“, 2014), „The Times“ apdovanojimą (2009), net penkis kartus nominuota „Ivor Novello Awards“ (2011, 2014, 2018), du kartus – „New Musical Express“, po kartą – „Q Awards“, BBC „Sound of 2010“ ir „Mercury Prize“. Grupė ruošia stulbinantį pasirodymą didžiausio Vilniaus miesto festivalio atidarymui. Prieš britų kolektyvą rugpjūčio 31-osios vakarą Katedros aikštėje pasirodys vieni iš Lietuvos alternatyvaus roko lyderių – grupė „ba.“.

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuosianti britų indie roko grupė „Everything Everything“ yra išleidusi keturis albumus, gerbėjų mėgstama dėl savo dinamiško ir įvairaus skambesio, o kritikai jų muziką vadina „beprotiška, jausminga, juoda perkrova“.

Apie paskutinįjį 2017 metais išleistą albumą „A Fever Dream“ grupės gitaristas Alex Robertshaw atsiliepia: „Iki šiol mūsų muzika buvo tarsi įvairių stilių samplaika, ir pirmą kartą mes bandėme sukurti akustiškai darnų albumą“. Praėjusiais metais išleistame albume – daugiau elektroninės muzikos skambesio, sumišusio su 90-ųjų pradžios amerikiečių sunkosios muzikos motyvais.

„Everything Everything“ debiutavo su dvigubu singlu „Suffragette Suffragette / Luddites and Lambs“. Grupę sudaro keturi vaikinai – Jonathan, Jeremy, Alex ir Mike, susipažinę dar vidurinėje mokykloje ar studijų metais. Kaip sako vienas grupės narių, karjeros pradžioje jų muzika buvo labiau pankiška, su daug gitarų skambesio ir visiškai be sintezatorių.

Anot jo, vien gitaros garsais buvo daug lengviau susigroti per koncertus, tačiau grupė nuolat siekė į savo muziką įtraukti daugiau skambesio. Dabar grupė naudoja daug elektroninių garsų, savo muziką jie vadina „R'n'B“, melancholijos, afrikieškų ritmų, art-pop, sintezatorių, gitaros ir falsetto samplaika. Grupė pasižymi itin eklektišku ir dinamišku stiliumi, sudėtingomis ir tankiomis dainų konstrukcijomis.

Kaip sako „Sostinės dienų 2018“ organizatoriai, kasmet į šventę pakviečiantys visame pasaulyje puikiai žinomų atlikėjų, „Everything Everything“ pasirodymas turėtų suteikti daug įspūdingų akimirkų tūkstančiams vilniečių, susirinkusių Katedros aikštėje, ir duoti puikų startą visą savaitgalį mieste vyksiančiai šventei.

Pernai „Sostinės dienos“ dovanojo pasaulinės šlovės sulaukusios britų atlikėjos KT Tunstall koncertą. Anksčiau „Sostinės dienų“ didžiuosiuose koncertuose yra groję tokie garsūs užsienio atlikėjai kaip „De-Phazz“, „Gus Gus“, „N.O.H.A.“, „Kosheen“, „Brainstorm“, „Jazzanova“, „Dirty Vegas“, „Digitalism“, „Who Made Who“ ir kt.

Garsiosios britų grupės „Everything Everything“ koncertas – „Sostinės dienų 2018“ atidarymo vakarą, rugpjūčio 31 dieną, penktadienį, didžiojoje scenoje Katedros aikštėje. Didžiausias miesto festivalis vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 2 dienomis. Visi festivalio renginiai nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.