Kėdainių „Broma Jazz“ kviečia susitikti pavėsinėje

Rugpjūčio 18 d., šeštadienį Kėdainiuose įvyks šeštasis džiazo festivalis „Broma Jazz“. Festivalio šurmulys užpildys M. Daukšos viešosios bibliotekos kiemelį ir restoraną „Grėjaus namas“.Muzika į Kėdainių senamiesčio kiemus ir gatves išves ir vietos verslininkus, jie prisidės prie festivalio veiksmo savo iniciatyvomis.

 „Broma Jazz“ akimirkos.<br> Rengėjų nuotr.
 „Broma Jazz“ akimirkos.<br> Rengėjų nuotr.
 „Broma Jazz“ akimirkos.<br> Rengėjų nuotr.
 „Broma Jazz“ akimirkos.<br> Rengėjų nuotr.
 „Broma Jazz“ akimirkos.<br> Rengėjų nuotr.
 „Broma Jazz“ akimirkos.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 15, 2018, 5:11 PM, atnaujinta Aug 15, 2018, 8:40 PM

Šeštasis “Broma Jazz” šeštadienis vyks vieną dieną, mat didysis, kelias dienas trunkantis festivalis vyksta kas antrus metus, vietą užleidžia Česlovo Milošo festivaliui. Pernai kvietęs į pikniką, šiais metais – į pavesinę, “Broma Jazz” nori priminti savo klausytojams apie nepakartojamą festivalio atmosferą, o scenoje parodyti Lietuvos džiazo naujienas.

Pagrindiniai festivalio koncertai skambės Nevėžio pakrantėje, M. Daukšos viešosios bibliotekos kiemelyje. Čia pasirodys Domo Žeromsko kvintetas, vienijantis trijų kartų džiazo muzikantus – publikai puikiai pažįstamą Vytautą Labutį ir Mindaugą Vadoklį bei jaunosios kartos veidus Joną Gliaudelį ir Aurelijų Užameckį. Koncertas taps proga išgirsti ir įsidėmėti jauniausią kvinteto narį Domą Žeromską, kuris kitą rudenį išvyks studijuoti prestižiniame Berklio muzikos koledže Bostone. Tarp koncerte skambėsiančių kūrinių nemažai Domo autorinių kompozicijų, sugulsiančių į jau ruošiamą leidybai kompaktinę plokštelę. Įrašuose pavasarį talkino ir koncerte grosiantys kolegos ir atlikėjai iš JAV, Švedijos, Jungtinės Karalystės.

Vienas „Broma Jazz“ senbuvių trombonininkas ir kompozitorius Jievaras Jasinskis festivalio scenoje pristatė ne vieną savo kolektyvą. Pernai Kėdainiuose debiutavęs Jievaro „Lithuanian JJazz Ensemble” šįmet pristatys naują programą su vokaliste Vytaute Pupšytę. Ansamblis vienija pačius stipriausius Lietuvos džiazo atlikėjus, atlieka autorines Jievaro Jasinskio ir kitų ansamblio narių kompozicijas, po debiuto buvo įvardintas kaip gaivaus vėjo gūsis šalies bigbendų padangėje.

„Broma Jazz“ garsėja savo naktinėmis improvizacijų sesijomis, kurios vyksta viešbutyje ir restorane „Grėjaus namas“. Šįsyk jas pradės „The Baron Hard Bop Session“. Šis projektas pradėtas neseniai į Lietuvą grįžusio gyventi būgnininko Augusto Barono, kuris pastaruosius šešerius metus mokėsi, studijavo ir grojo šio žanro muziką Olandijoje, kur Amerikietiško džiazo tradicija įgavo gilias šaknis dar nuo antrojo pasaulinio karo laikų.

Festivalio “Broma Jazz” programa:

Rugpjūčio 18 d.

15 val. Mikalojaus Daukšos viešosios bibliotekos kiemelyje (Didžiosios Rinkos aikštė 11) - „Domas Žeromskas Quintet“

17 val. Mikalojaus Daukšos viešosios bibliotekos kiemelyje (Didžiosios Rinkos aikštė 11) - „Lithuanian JJazz Ensemble feat. Vytautė Pupšytė“

20 val. viešbutyje-restorane „Grėjaus namas“ (Didžioji g. 36) - „The Baron Hard Bop Session“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.