Kristupo vasaros festivalyje – naujos staigmenos

Lietuva negali pasigirti žemės gelmių turtais, bet brangakmenių nestokoja. Tuo įtikins dainininkės Jomantės Šležaitės ir pianisto Vaidriaus Smilinsko koncertas.

J.Šležaitę nuo studijų metų scenose lydi sėkmė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
J.Šležaitę nuo studijų metų scenose lydi sėkmė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2018, 5:34 PM, atnaujinta Aug 22, 2018, 10:33 AM

Nedažnai rečitaliuose girdimi atlikėjai J.Šležaitė ir V.Smilinskas rugpjūčio 22 d. Šv.Kotrynos bažnyčioje atliks reto grožio programą.

Tai – populiarios šimtmečio dainos, sukurtos lietuvių poetų tekstais.

Algimanto Raudonikio „Švelnumas“, Benjamino Gorbulskio „Mėlynos gatvelės“, Balio Dvariono „Žvaigždutė“, Zitos Bružaitės „Elegija“ – tik keli perlai iš prabangaus rinktinių melodijų vėrinio!

J.Šležaitė studijavo vokalą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, stažavosi pagal „Erasmus“ mainų programą Štutgarto akademijoje (Vokietija).

Solistė sukūrė įsimintinų vaidmenų Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Kauno muzikiniame, Tartu operoje, koncertavo Lenkijoje, Estijoje, Latvijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Italijoje, Suomijoje, Belgijoje.

Ji yra tarptautinių konkursų Lietuvoje, Suomijoje ir Estijoje laureatė, apdovanota ir Lietuvos kultūros ministerijos Jaunojo menininko prizu.

Visiems, kurie susigundys šiuo koncertu, festivalis siūlo dar vieną staigmeną – ekskursiją su geriausiu Vilniaus gidu per miesto erdves, kuriose skamba muzika.

Kristupo vasaros šventė viena pirmųjų atvėrė Vilniaus architektūrą sostinės gyventojams ir svečiams, rengdamas koncertus kiemuose, aikštėse, bažnyčiose, kur iki tol kojos nebuvo įkėlę jokie menai.

Šiemet ji kviečia kartu su „Gatvės gyvos” įkūrėju, svetingiausio Vilniaus miesto gido titulą pelniusiu Albertu Kazlausku iš naujo atrasti šias tapybiškas sostinės erdves.

Rugpjūčio 22-ąją rengiama ekskursija primins jau išnykusius senuosius Vilniaus mūrus ir buvusius Vilijos vartus šalia Šv. Kotrynos bažnyčios, Radvilų palikimą sostinėje ir įtakingąją Vilniaus baroko mokyklą. Pasivaikščiojimas truks apie pusantros valandos.

Ekskursijos dalyviams bilietai į J.Šležaitės ir V.Smilinsko koncertą kainuos 15 proc. pigiau. Dėl nuolaidos pritaikymo reikia kreiptis adresu: kristupofestivaliai@kristupofestivaliai.lt

Bilietus būtina įsigyti iš anksto, renginio vietoje jais prekiaujama nebus.

Kristupo vasaros festivalio ekskursija prasidės rugpjūčio 22 d. 17.30 val. Susitikimo vieta – prie Šv. Kotrynos bažnyčios pagrindinio įėjimo. Žinoma, ekskursijoje gali dalyvauti ir tie, kurie neketina eiti į koncertą.

J.Šležaitės (sopranas) ir V.Smilinsko (fortepijonas) koncertas „Gražiausios lietuviškos šimtmečio dainos“ Šv.Kotrynos bažnyčioje vyks rugpjūčio 22 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.