Pasaulinė filmo „Tarp pilkų debesų“ premjera – Los Andželo kino festivalyje

Rūtos Šepetys bestselerio „Tarp pilkų debesų“ motyvais sukurto filmo pasaulinė premjera rugsėjo mėnesį įvyks JAV, Los Andželo kino festivalyje. Filmas Lietuvoje pasirodys spalio 12-ąją.

Kadras iš filmo „Tarp pilkų debesų“. <br> Platintojų nuotr.
Kadras iš filmo „Tarp pilkų debesų“. <br> Platintojų nuotr.
 Režisierius M.Markevičius.<br> Platintojų nuotr.
 Režisierius M.Markevičius.<br> Platintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 9:20 AM

„Tarp pilkų debesų“ įtrauktas į festivalio premjerų programą kartu su kitais 9 JAV ir D.Britanijoje sukurtais filmais ir bus parodytas rugsėjo 21 d., penktadienį, populiariausiu laiku.

„Tarp pilkų debesų“ režisierius Marius Markevičius gimė ir užaugo Los Andžele lietuvių šeimoje. Marius jaučia lygiavertiškai stiprų ryšį su abiem šalimis.

„Nuo pat pirmos „Tarp pilkų debesų“ kūrimo dienos mūsų tikslas buvo rodyti šį filmą tarptautinei auditorijai ir pasakoti apie Lietuvos bei Baltijos šalių istoriją pasauliui. Didžiuojuosi, kad filmas apie Lietuvą bus rodomas kino širdyje – Holivude. O tai, kad ši premjera įvyks mano gimtajame mieste, yra ypatingas jausmas“, – sako M.Markevičius.

Los Andželo kino festivalis rengiamas nuo 1995-ųjų ir į savo programą įtraukia nepriklausomų kino kūrėjų darbus, užsienyje sukurtus filmus, tarp kurių – ir vaidybinės, ir dokumentinės kino juostos. Festivalio metu yra teikiamas „Spirit of Independence“ apdovanojimas, kuris per festivalio istoriją yra tekęs George Clooney, Charlize Theron, Clintui Eastwoodui, Avai DuVernay ir kitiems žinomiems kino kūrėjams.

„Tarp pilkų debesų“ režisierius Marius Markevičius teigia: „Los Andželo kino festivalis vyksta globalaus kino verslo epicentre, tačiau yra atviras nepriklausomiems kūrėjams, filmams iš įvairių šalių ir istorijoms, apie kurias amerikiečiai nėra girdėję. Tai – jo stiprybė“.

Rūtos Šepetys romano „Tarp pilkų debesų“ motyvais sukurtas filmas Lietuvos kino teatruose pasirodys nuo spalio 12 d. Rūtos Šepetys knyga yra tapusi „The New York Times“ bestseleriu, išleista daugiau nei 50 šalių, visame pasaulyje jos parduota per milijoną kopijų. Filmo prodiuseris – Žilvinas Naujokas, Lietuvai padovanojęs lankomiausią nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu kurtą filmą „Tadas Blinda. Pradžia“.

Filmo operatorius – tarptautiniais apdovanojimais įvertintas Ramūnas Greičius. Filmo montažo režisierė – „Oskarui“ už darbą su režisiere Jane Campion nominuota australė Veronika Jenet. Filmo kompozitorius – „Oskaro“ nominaciją už filmą „Liūtas“ pelnęs Volker Bertelmann-Hauschka.

Filme vaidina užsienio ir lietuvių aktoriai: Bel Powley („Paauglės dienoraštis“, „Wildling“, „White Boy Rick“), Lisa Loven Kongsli („Force Majeure“, „Nuostabioji moteris“), Sophie Cookson („Kingsman“), iš „Vikingų“ serialo pažįstamas Peter Franzén, geriausiu JAV serialu „Auksiniuose gaubliuose“ pripažinto „Mr.Robot“ aktorius Martin Wallström, Aistė Diržiūtė, Gabija Jaraminaitė, Darius Meškauskas, Ramūnas Cicėnas ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.