„Brazilkos“ kontrastai šalia Vytauto Didžiojo universiteto stiklo ir betono

Rugsėjo 10 d., Vytauto Didžiojo universiteto, daugiafunkciniame mokslo ir studijų centre buvo atidaryta festivalio „Kaunas Photo“ meninės rezidencijos rezultatų paroda. Eksponuojami italų fotomenininkės Emanuelos Colombo Kaune sukurta fotografijų serija „Brazilka“. Paroda lankytojams atvira iki spalio 31 d.

 „Brazilka“.<br> E.Colombo nuotr.
 „Brazilka“.<br> E.Colombo nuotr.
 „Brazilka“.<br> E.Colombo nuotr.
 „Brazilka“.<br> E.Colombo nuotr.
 „Brazilka“.<br> E.Colombo nuotr.
 „Brazilka“.<br> E.Colombo nuotr.
 „Brazilka“.<br> E.Colombo nuotr.
 „Brazilka“.<br> E.Colombo nuotr.
 „Brazilka“.<br> E.Colombo nuotr.
 „Brazilka“.<br> E.Colombo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 12:53 PM

Kaunas Photo“ festivalio kvietimu birželį Kaune meninę rezidenciją atliko iš Italijos atvykusi fotomenininkė Emanuela Colombo. Festivalio vadovas Mindaugas  Kavaliauskas menininkei pasiūlė sukurti darbų seriją apie Žaliakalnio šlaitus, kurių dalis kauniečių žinoma „Brazilkos“ vardu.

Pastaruoju metu „Brazilkos“ rajonas labai sparčiai kinta: senus pastatus ir būstus keičia nauji, modernūs ar prabangūs apartamentai. Kartu su besikeičiančia urbanistika, gyventojais, jaunėjančia karta senajame Kauno rajone pradėjo nykti ir „Brazilkos“ mito pojūtis. 

Tad italų menininkė Emanuela Colombo festivalio „Kaunas Photo“ rezidencijos metu dokumentavo būtent šią Žaliakalnio dalį: Jonavos, Varnių, Žemaičių gatvių ir Savanorių prospekto ribojamas rajono dalis. Kurdama fotografijas iš romantiškų vaizdų, gyventojų portretų ar netikėtų kontrastų kasdienėse gatvėse, menininkė bendradarbiaudama su vietos gyventojais sukūrė įstabių kadrų ir į atmintį grąžino bei įamžino likusius „Brazilkos“ fragmentus, primindama miesto istoriją bei mus nuolat supančius pokyčius.

Emanuela Colombo įgijusi komunikacijos mokslų išsilavinimą, dešimtmetį dirbo pardavimų srityje. 2007 m. ji nusprendė pasiduoti savo didžiausiai gyvenimo aistrai – fotografijai. Įgijusi fotografijos ir vizualiųjų menų magistro diplomą pradėjo dirbti fotografe keliose viešosiose įstaigose. Emanuela Colombo kuria įvairialypes istorijas apie žmonių gyvenimą Italijoje ir užsienyje, savo fotografijos studijoje fiksuoja gyvūnų ir žmonių portretus. Menininkės darbai buvo publikuoti nacionaliniuose žurnaluose.

Visą rugsėjo mėnesį, iki pat spalio 13 dienos „Kaunas Photo” festivalis džiugins turais po parodas, susitikimais su parodų autoriais ir svečiais, fotografijų projekcijų vakarais. 

„Kaunas Photo“ – ilgiausiai be pertraukų rengiamas kasmetis tarptautinis fotomeno festivalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Nuo 2004 m. festivalį organizuoja viešoji įstaiga „Šviesos raštas“. Festivalis laikomas vienu svarbiausių tęstinių meno renginių Lietuvoje. Festivalis yra pasaulinės „Festivals of Light“ organizacijos narys. Festivalio įkūrėjas ir vadovas Mindaugas Kavaliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.