Naujame orkestro sezone – pasaulinio lygio konkursas ir duoklė videožaidimams

Vytauto Didžiojo Universiteto Kamerinis orkestras rugsėjo 25 dieną pradeda septintąjį sezoną, kuriame stebins ne tik atliekamų kūrinių įvairove ir šiuolaikiškomis intepretacijomis, bet ir netikėtais renginių formatais.

 VDU kamerinis orkestras.<br> K.Kublicko nuotr.
 VDU kamerinis orkestras.<br> K.Kublicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2018, 12:12 PM

„Tai pirmas sezonas, kuriame ypatingą dėmesį skirsime pačių įvairiausių pomėgių turinčiai publikai ir nešime savo muziką tiems, kurie iki šiol patys mūsų nesusirado” sako orkestro direktorė Rita Bieliauskaitė.

Pasitikti sezoną VDU Kamerinis orkestras kviečia neeiliniu renginiu – pirmą kartą Lietuvoje organizuojamu akordeono konkursu „Pasaulio taurė”. 71-uosius metus vykstantis legendiniu tapęs konkursas kasmet sukviečia stipriausius pasaulio akordeonininkus bei perspektyviausius jaunus muzikantus, organizuoja koncertus bei kongresą.

Konkursą atidarys koncertas Kauno valstybinėje filharmonijoje, kurioje programą atliks VDU Kamerinis orkestras ir akordeonininkas Laimonas Salijus, 2014-aisiais „Pasaulio taurės” konkurse laimėjęs II-ąją vietą. „Tai, kad tokio lygio konkursas rengiamas Kaune įrodo, kaip aukštai vertinami šio miesto muzikantai”, sako akordeonininkas.

„Pasaulio taurės” atidarymo koncerto organizacija patikėta VDU Kameriniam orkestrui ir Laimonui Salijui. „Esame nepaprastai laimingi ne vienerius metus muzikuodami su Laimonu Salijumi”, džiaugiasi orkestro direktorė ir priduria, kad „neabejotinai jo pasiekimai pasaulinėje akordeonininkų bendruomenėje padėjo pritraukti į Kauną tokį svarbų renginį.”

Negana to, koncertas bus transliuojamas visame pasaulyje, todėl organizatoriai džiaugiasi suteikta galimybe papildyti Viačeslavo Semionovo „Freskų” programą lietuviškos muzikos dalele – B. Kutavičiaus dzūkiškomis variacijomis, kurias atlikti prisijungs Veronika Pavilionienė ir VDU mišrus choras, diriguos orkestro vyr. dirigentas Jonas Janulevičius..

Tačiau tai – tik pradžia. Rudenį VDU Kamerinis orkestras keliasi į bažnyčios ir parodų erdves. Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtas koncertas „Lietuvos kompozitorių sakralinė muzika ”vyks Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje. Spalio 14 dieną vyksiantis koncertas – festivalio „Operetė Kauno pilyje” dalis. Lapkričio 3 dieną orkestras svečiuosis Vilniuje, Litexpo rūmuose rengiamame GameOn žaidimų kultūros konvente.

Antrus metus iš eilės konventas rengia didelės sėkmės sulaukusį koncertą GameOn Live, kuriame, kaip ir praeitais metais, gyvai skambės populiariausių senų ir naujųjų žaidimų muzika. Atnaujintoje programoje VDU kamerinis orkestras atliks video žaidimams kurtas melodijas ir darkart patvirtins savo siekį įrodyti, jog klasikinė muzika šiandien gali būti įdomi ir šiuolaikiška.

Lapkričio 15 dieną VDU Kamerinis orkestras grįš prie tradiciškesnės klasikos ir surengs koncertą, kuriame solo partijas atliks orkestro muzikantai. Koncerte greta klasikos kūrinių skambės ir šiuolaikinės lietuvių muzikos kūrinių, o visa tai atlikti prisijungs Kauno fortepijoninis trio bei kviestinis dirigentas Karolis Variakojis. Tai ypatingas koncertas, kuriame orkestro muzikantai įrodys savo visapusiškumą bei gebėjimą ne tik klausyti kitų, bet ir vesti juos į priekį.

Paskutinį metų mėnesį VDU Kamerinis orkestras nenuvils savo ilgamečių gerbėjų. Gruodis – ne tik Kalėdų, bet ir gimtadienių mėnuo, tad šįkart orkestras gimtadienį minės gruodžio 13 dieną.

Puikų vakarėlį garantuos kviestinė žvaigždė – visų instrumentų meistras charizmatiškasis Saulius Petreikis su grupe. O Naujųjų metų išvakarėse vėlgi bus pamaloninti klasikinės muzikos mylėtojai, kuriems skambės žymiausi Johano Strausso kūriniai, kuriuos drauge su VDU kameriniu orkestru atliks operos solistai.

VDU kamerinis orkestras rugsėjo 25 dieną 19 valandą kviečia nemokamame renginyje kartu pasitikti sezoną ir kartu likti iki pat metų pabaigos. Šis sezonas dedikuojamas visiems – nuo patikrintos klasikinės muzikos mylėtojų iki video žaidimų fanatikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.