Berlyne 8-ąjį kartą vyks lietuviškų filmų festivalis

Lietuviškų filmų festivalis „Litauisches Kino Goes Berlin“ grįžta į Berlyną lapkričio 1–5 dienomis.

„Stebuklas“. 
„Stebuklas“. 
„Kvėpavimas į marmurą“.
„Kvėpavimas į marmurą“.
„Paskutinė diena“.
„Paskutinė diena“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 11:50 AM, atnaujinta Oct 18, 2018, 11:58 AM

Įspūdingoje šių metų programoje 50 trumpo ir ilgo metro filmų. Juostos priklauso skirtingoms kategorijoms – kino festivalių numylėtiniai, nauji filmai, lietuviško kino klasika bei visų 3-jų Baltijos šalių filmai. Festivalis vilioja Berlyno kino ir kultūros entuziastus ne tik filmais, bet ir kylančios muzikos žvaigždės „Junior A“ koncertu, fotografijos paroda, kūrybinėmis dirbtuvėmis bei kitais renginiais. 

Festivalio programoje – platus lietuviško kino spektras

„Festivalių perlų“ programoje „Litauisches Kino Goes Berlin“ pristato publikos numylėtus ir apdovanojimus šluojančius kino festivalių hitus. Tarp jų – Eglės Vertelytės tragikomedija „Stebuklas“, šių metų „Sidabrinėse gervėse“ surinkęs nemažą dalį statulėlių, taip pat Arūno Matelio septynerius metus filmuotas dokumentinis filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ bei naujasis Giedrės Beinoriūtės filmas – šeimos drama „Kvėpavimas į marmurą“, ką tik pradėtas rodyti Lietuvos ekranuose.

Trumpametražių filmų konkursinėje programoje dėl publikos simpatijų varžysis 21 naujausis lietuviškas filmas. Vienas iš jų – „Gyvatė“ (rež. Titas Laucius), pasakojantis apie jaunos porelės bute atsiradusią ir jų santykių išbandymu tapusią gyvatę. Taip pat drama su mokslinės fantastikos prieskoniu „Paskutinė diena“ (rež. Klaudija Matvejevaitė), kurioje telefono programėlė išpranašauja 14-mečio Igorio mirties datą.  Festivalio paskutinę dieną geriausias filmas bus apdovanotas žiūrovų simpatijų prizu.

Dar daugiau trumpo metro filmų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos laukia festivalio naktinėje programoje, o mažiausieji žiūrovai kviečiami žiūrėti Baltijos šalių animacinius filmus.

Šiais metais festivalis pasipildė nauja programa – lietuviško kino „Retrospektyva“, kuri Berlyno auditoriją supažindins su šiuolaikinio lietuviško kino ištakomis.

„Litauisches Kino Goes Berlin“ – daugiau nei filmų festivalis 

Į 8-ojo festivalio „Litauisches Kino Goes Berlin“ atidarymą atvyksta sparčiai kylanti muzikos žvaigždė iš Vilniaus – atlikėjas „Junior A“. Unikalus R&B, electro, punk ir shoegaze mišinio skambesys jau patraukė tiek muzikos leidybos industrijos, tiek ir klausytojų dėmesį – pirmasis „Junior A“ singlas „Sleep Machine“ atsidūrė 13-oje „United States Viral 50“ topo vietoje muzikos platformoje „Spotify“. 

Festivalyje dalyvauja ir kitų audiovizualinio meno disciplinų atstovai. Lietuviško kino gerbėjų Berlyne lauks fotografijų paroda „Kita ekrano pusė“, kuri atskleis „Festivalio perlų“ filmų virtuvę. Bartoš Polonski ves paskaitą besidomintiems virtualiosios realybės technologija kine. Mažiesiems festivalio lankytojams programavimo ir ateities kino technologijų kūrybines dirbtuves surengs programavimo akademija vaikams „CodeAcademy Kids“.    „Litauisches Kino Goes Berlin“ vyks kino teatruose „Sputnik Kino“ ir „ACUDKino“, kultūrinėje erdvėje „ACUD MACHT NEU“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.