Jubiliejinis 10-asis festivalis „SurSadhana“ kviečia į kelionę po senovės Indijos pasaulį

Žvarbų lapkritį šiltais atspalviais nuskaidrins jubiliejinis klasikinio Indijos meno festivalis „Sursadhana“, kuris šiais metais dešimtmečio sukakties proga šokio ir muzikos gurmanams dovanos dvi ypatingas dovanas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-31 17:51

Pirmoji jų – tai daugiažanris šokio spektaklis „Rasa – patyrimo lašai“. Spektaklio idėjos autorė, Berlyne gyvenanti režisierė bei viena iš atlikėjų bharatanatyam stiliaus šokėja Rajyashree Ramesh. 

Kaip teigia pati spektaklio idėjos autorė, šis šokio spektaklis eksperimentuoja su žmogiškosios patirties idėja, metaforiškai panaudodamas vienintelio rasos lašo transformacijas: kaip vandens dalelės kinta erdvėje, veikiamos judėjimo, emocijų ir minčių. Spektaklyje taip pat dalyvaus Rajyashree Ramesh šokio akademija, bei Natya Devo šokio teatras

Antroji festivalio dovana klausytojams – galimybė po bene 30-ties metų pertraukos Lietuvoje vėl išgirsti unikalią karnatik muziką. Karnatik muzika yra vienas seniausių žodinės kultūros fenomenų, išvengęs persų kultūros įtakos ir gyvuojantis jau daugiau nei du tūkstančius metų. Ją publikai pristatys ypatingas svečias – vokalistas bei kompozitorius Manickam Yogeshwaran. 

Yogeshwaran vokalui akomponuos mridangistas Vidwan S.V.Giridhar, Lietuvos muzikantai ir atlikėjai. Muzikinio koncerto metu publika taip pat turės unikalią galimybę stebėti, kaip muzikinius garsus scenoje pieš žymus lietuvių menininkas Gitenis Umbrasas.

Festivalis vyks Lapkričio 7–11 d. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Rygoje. Daugiau informacijos apie dalyvius ir programą – renginio puslapyje: www.sursadhana.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.