VI M. K. Čiurlionio festivalis: mistifikuojamas M. K. Čiurlionis, trimito garsai ir pianizmo žvaigždės

Jau šeštą sezoną skaičiuojantis Mikalojaus Konstantino Čiurlionio festivalis po liepos mėnesį vykusio koncertų ciklo Palangoje lapkričio 7–30 d. persikelia į Vilnių. Čia įvyks 8 koncertai puikiose erdvėse – LDK Valdovų rūmuose, „Vaidilos“ teatre, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 

Prancūzų pianistas P.Devoyon Lietuvoje koncertuos pirmą kartą.
Prancūzų pianistas P.Devoyon Lietuvoje koncertuos pirmą kartą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2018, 11:31 AM, atnaujinta Nov 2, 2018, 11:36 AM

Fortepijoninės muzikos gerbėjams – net dvi pasaulinės žvaigždės: pirmą kartą Lietuvoje išgirsime prancūzų pianizmo legendą Paskalį Devoyon ir prieš trejus metus tiek publiką, tiek kritikus pakerėjusį pianizmo grandą iš JAV Keviną Kennerį.

Trimito muzikos gerbėjams – jau gerai Lietuvos publikai žinomo ir mylimo Sergejaus Nakariakov (Izraelis) koncertas su jo nuolatine partnere Marija Meerovitch (Belgija).

Vokalinės muzikos fanus kvies Mindaugo Rojaus ir Vilijos Kuprevičienės teatralizuotas koncertas „Operos pasaulyje“.

Išskirtinis M.K.Čiurlioniui festivalio projektas – teatralizuota misterija pagal M.K.Čiurlionio ir kitų kompozitorių muziką „Mistinis Čiurlionis”. Tai – populiarumo sulaukusio projekto „Kosminis Čiurlionis” tęsinys, kurį kuria muzikantai Petras Vyšniauskas, Juozas Milašius, Aleksandra Žvirblytė su režisiere Agne Sunklodaite ir vaizdų projekcijų autoriumi jaunu menininku Kornelijum Jaroševičium.

Festivalio dovana Vilniaus gyventojams ir svečiams – du nemokami koncertai: tarptautinio M.K.Čiurlionio pianistų konkurso laureato Jurgio Karnavičiaus atliekami M.K.Čiurlionio neatpažinti muzikiniai ciklai LMTA Didžiojoje salėje bei puikių atlikėjų iš Lenkijos Liudmilos Witek-Vorobiec ir Arturo Jarono koncertas Valdovų rūmuose.

Festivalį Vilniuje atidarys jaunieji solistai ir orkestrantai: Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos orkestras, diriguojamas Martyno Staškaus, violončelininkė Rugilė Juknevičiūtė, smuikininkė Paulina Jankovskytė, pianistas Paulius Anderssonas. Šalia M.K.Čiurlionio bei kitų kompozitorių kūrinių skambės specialiai festivaliui sukurtas Kristupo Bubnelio kamerinis koncertas fortepijonui, skirtas M.K.Čiurlioniui ir Lietuvos nepriklausomybės 100-mečiui.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.