„Klasika visiems“ kviečia muzikos mėgėjus kartu atlikti įspūdingą kūrinį

Šiemet muzikinis-edukacinis projektas „Klasika visiems“ kviečia muzikos mėgėjus ir profesionalus kartu su trimis Vilniaus universiteto (VU) chorais ir orkestru atlikti prancūzų romantiko C.Saint-Saenso „Kalėdinę oratoriją“.

 Projektas „Klasika visiems“ vyks jau septintą kartą.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Projektas „Klasika visiems“ vyks jau septintą kartą.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-11 19:53

Šis kūrinys, kuris savo struktūra primena ir kantatą, sukurtas penkiems solistams, vargonams, styginiams, arfai ir mišriam chorui. Choro partiją šventiniame koncerte atlikti drauge su VU choristais gali visi norintieji, pažįstantys muzikos raštą ir iš anksto užsiregistravę internetu.

„Klasika visiems“ – atviras projektas visiems, nepriklausomai nuo amžiaus, gyvenamosios vietos, užsiėmimo, kalbos ar kitų aplinkybių. Ankstesniuose projektuose susitiko įvairiausio amžiaus ir profesijų žmonės iš visos Lietuvos ir net kitų Europos šalių.

Projektu siekiama klasikinės muzikos mylėtojus tiesiogiai įtraukti į gyvą muzikavimą ir leisti bent vienai dienai pasijusti didelės choristų bendruomenės dalimi. Kaip? Užsiregistravusiems dalyviams išsiunčiamos natos, tad su kūriniu ir savo balso partija jie susipažinti gali iš anksto, o projekto dieną Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje vyksta balsinės ir bendros repeticijos. Pertraukų metu dalyviai ir choristai turi progą susipažinti ir pabendrauti. Vakare vyksta iškilmingas koncertas.

Nors projekto idėją VU chorų vadovė ir „Klasika visiems“ sumanytoja Rasa Gelgotienė parsivežė iš JAV, tačiau Lietuvoje ir net aplinkinėse šalyse jam nėra analogų.

„Iš pradžių projektas buvo vadinamas eksperimentu ar išbandymu, tačiau greitai tapo tradicija ir muzikos švente. „Klasika visiems“ jau turi nuolatinių dalyvių, kasmet laukiančių šio projekto, o pernai sulaukė ir tarptautinio dėmesio – į projektą dalyviai vyko ir iš Jungtinės Karalystės, Liuksemburgo, Vokietijos, Ispanijos“, - projekto sėkme džiaugėsi R.Gelgotienė.

Anot jos, toks projektas rodo Lietuvą esant aukštos kultūros šalimi.

Jau septintą kartą rengiamo projekto „Klasika visiems“ organizatoriai šiais metais planuoja priimti apie 250 dalyvių, o vien per porą pirmųjų registracijos savaičių dalyvauti jau užsiregistravo per pusantro šimto dainininkų.

Registruotis dar galima adresu www.klasikavisiems.lt. Repeticijos gruodžio 15 d., šeštadienį, prasidės 10.00 val., koncertas – 20.00 val. Repeticijos ir koncertas vyksta Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.