Kas sieja „Sheep Got Waxed“ ir Antano Sutkaus fotografijas?

Lapkričio 21 d., trečiadienį, 19 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyks post-džiazinės elektroninės muzikos grupės „Sheep Got Waxed“ koncertas, skirtas Antano Sutkaus parodai „Kosmos“.

 „Sheep Got Waxed“.<br> R.Šeškaičio nuotr.
 „Sheep Got Waxed“.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2018, 2:33 PM

Kas sieja „Sheep Got Waxed“ ir A. Sutkaus fotografijas? Į šį klausimą atsakyti galima, prisiminus šį pavasarį NDG vykusią parodą „Kolekcionuojant hitus. Kūriniai ir garso takeliai iš „Lewben Art Foundation kolekcijos“, kurioje dalyvavę „Sheep Got Waxed“ pristatė garso kūrinį žymiajai A.Sutkaus fotografijai „Pionierius“.

Lapkričio 9–sausio 13 dienomis NDG didžiojoje ekspozicijų salėje veikianti ambicinga retrospektyvinė A.Sutkaus paroda „Kosmos“ paragino muzikos kūrėjus pasidalinti su klausytojais fotografijų nuotaikai artima kinematografiška bei atmosferiška muzika. Netradicinio formato koncerte publika galės ne tik klausytis post-džiazinės „Sheep Got Waxed“ elektronikos, bet ir ieškoti jos sąsajų su A.Sutkaus fotografijų vizualinėmis projekcijomis.

„Sheep Got Waxed“ įnešė naujovių į džiazo, elektroninės ir akademinės muzikos pasaulį. Grupė neseniai grįžo iš koncertinio turo Kinijoje, Pietų Korėjoje ir Taivane, yra koncertavusi daugelyje Europos šalių, dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose „Eurosonic“ Olandijoje ir Prancūzijoje, „Zandari“ (SKR), „12 Points" Danijoje.

Grupė pelnė „Grand Prix“  apdovanojimą „Vilnius Jazz Young Power konkurse, dukart buvo nominuota M.A.M.A metų alternatyvos apdovanojimuose. 2014 m. išleido debiutinį albumą, 2016 m. lapkritį – antrą albumą pavadinimu „Pushy“.

Renginys nemokamas. Vietų skaičius labai ribotas! Žiūrovai į salę bus įleidžiami, kol bus laisvų vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.