Kino režisierius Jeanas Lucas Godard'as protestuodamas atsisakė vykti į Rusiją

Kino režisierius Jeanas Lucas Godard'as dėl Oleho Sencovo bylos atsisakė bendro projekto su Ermitažu, pranešė šio muziejaus spaudos tarnyba.

Režisierius J.L.Godard'as.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Režisierius J.L.Godard'as.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2018, 1:23 PM, atnaujinta Nov 21, 2018, 6:03 PM

„Prieš kurį laiką mūsų partneriai ir kolegos prancūzai primygtinai siūlė Ermitažui vykdyti bendrą projektą su Jeanu Lucu Godard'u. Ermitažas sutiko, įvyko derybos dėl to, kad J.L.Godard'as gruodžio mėnesį atvyks į Ermitažą. Deja, neseniai jis pranešė, kad dėl O.Sencovo bylos mano neturintis teisės lankytis Ermitaže ir stebi, kaip klostosi įvykiai“, – sakoma pranešime.

Komentuodamas prancūzų ir šveicarų legendos pareiškimą Ermitažo direktorius Michailas Piotrovskis sakė: „Nuolat kartoju formulę: politinio paaštrėjimo sąlygomis kultūros tiltai turi būti griaunami paskutiniai. Ermitažas ir asmeniškai aš darome viską, kad įgyvendintume šį principą.“

Kino režisierius, kino kritikas, aktorius, scenaristas ir kino prodiuseris J.L.Godard'as stovėjo prie prancūzų naujosios bangos ištakų. Vienas naujausių jo filmų „Sudie, kalba“ (Adieu au Langage) buvo apdovanotas Kanų kino festivalio žiuri prizu ir virtine kitų apdovanojimų.

Rusijoje 20 metų įkalinimo bausmę atliekantis ukrainiečių kino režisierius O.Sencovas buvo nuteistas už įtariamą padegimo sąmokslą Rusijos nuo Ukrainos atplėštame ir aneksuotame Kryme.

Režisieriaus šalininkai sako, kad jis buvo nubaustas už Kremliui nepalankią poziciją.

Gegužę 42 metų kino kūrėjas paskelbė bado streiką, reikalaudamas paleisti visus Rusijoje kalinamus politinius kalinius iš Ukrainos. 144 dienas trukusį bado streiką jis buvo priverstas nutraukti praėjusį mėnesį, siekdamas išvengti prievartinio maitinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.